Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Mieszanie

Mieszanie

Elo chciałem się zapytac czy moge jakiegos dusiciela dodac do boa constrictora?? oprócz oczywiscie jego samego ?? czy moge do boaska dodac np. boa tęczowego nie raz widzialem jak jest w terrarium boa i regiusek to czy można jeszcze jakies inne węzyki do boaska dodac ??

Re: Mieszanie

A widziałeś fotki jak constrictor zjadł nie dużo mniejszego od siebie regiuska :> Nie polecam łączenia .

Nie kombinuj, bo zawsze może się wydarzyć nieprzyjemny wypadek...

MIDO
    Guest

Ja nie polecam łaczenia gatunków niech każdy gatunek mieszka sobie w osobnym terrarium i tak bedzie najlepiej.

ten regius był chyba nawet większy od tego constrictora, ale to by7ła sprowokowana sytuacja.

ogólnie rez biorąc nie łączy się gatunków, głównie chodzi o stres zwierzaka i róznice klimatowe.

jedna sprawa ze regius to typowo pustynny waz wiec jego biotop jest troszeczke inny niz constrictora wiec dla zapewnienia lepszych warunkow powinno sie je trzymac osobno poza tym po co prowokowac sytuacje? jak napisali poprzednicy kazdy waz w osobnym terra chyba ze to samiec i samica

caryc napisał(a):

> jedna sprawa ze regius to typowo pustynny waz

człowieku pomyśl troche - zdajesz sobie sprawe jaki to stres dla węża?
    Ogólnie dla mnie głupotą jest trzymanie 2 węży tego samego gatunku w jednym terra bo nieraz już było o tym jak samiec zaatakował samice w terra i nawzajem sie dusiły...
    NIE POLECAM!

wh6fxe
    Guest

rowniez mysle ze laczenie 2 gat. jest rzecza nie najmadrzejsza. w opisach pisze ze mozna je laczyc z boa teczowym i z innymi wezami o podobnych wymaganiach. ja osobiscie bym nie laczyl 2 gatunkow:]

Od kiedy regius zamieszkuje obszary pustynne

Uprawnienia umieszczania postów