Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Terra dla parki zbożówek starczy?

Re: Terra dla parki zbożówek starczy?

Weź czlowieku ja mam miejsca na terra i jak Ci sie coś nie podoba to sam zrezygnuj a odwal sie ode mnie. Pytam sie czy jeden może być w terra 75 x 50 x 40 i łaczyć je tylko na czas godów. Obecnie robie komode na 8 terra i mam miejsce ale akurat nie moge zwiększyć długości ale mogę zwiększyć ilość.

To jest najlepsze rozwiązanie: tzn osobne terraria i łączenie na czas kopulacji. Na jakiś czas te 75 cm powinno wystarczyć, z resztą nie da się przewidzieć do jakiego rozmiaru dorosną ostatecznie. W razie czego kiedyś przełożysz do większego a te będą jak znalazł dla następnych.

wh6fxe
    Guest

a jakie minimalne dla 1 doroslej (150cm) zbozowki?? bo w opisie na tcp jest tylko dla parki a jakie dla 1??

Kudłaty skoro masz tak dużo miejsca to czemu ograniczasz terra do minimum. Lepsze duże jak minimalne I nie oburzaj sie tak, rozchodzi się o dobro zwierzaków.
    Wh6fxe napisałem wyżej jak sie określa minimalne wymiary na terra pod dorosłego węża

wh6fxe
    Guest

no tak...... ale to nie za bardzo dla zbozowek. zboze nalerza do wezy ktore nie musza miec strasznie duzego terra. ta metoda okresla sie zazwyczaj (lecz nie tylko) dla terra dusicieli

Ta metoda jest dla każdego węża.
    A kto powiedział Tobie że zbożówki nie potrzebują dużej przestrzeni?? Zbożówki to bardzo aktywne węże więc przydałoby sie im większe terra

Moim zdaniem 2 węże zbożowe nie mogą być trzymane w terrarium mniejszym niż 100 x 50 x 50 cm. O utrzymywaniu razem różnych płci już pisali poprzednicy, i ja się zgadzam. Jeszcze tylko dodam, że u mnie 2 węże zbożowe i Lampropeltis calligaster mają pomieszczenie o wymiarach 120 x 70 x 140 cm.

Uprawnienia umieszczania postów