-
Najlepsiejszy :)
Ciekawi mnie wasze zdanie na temat:które zwierze uważacie za najpiękniejsze,najbardziej niesamowite,najciekawsze,czyli ogólnie najlepsiejsze ;D.Jak dla mnie to taką istotą(istotami) są Gekony z rodzaju Uroplatus.Poprostu są cudowne,wygląd nie z tej ziemi,mają coś w sobie mistycznego oraz ciekawe zachowania.CZEGOŚ PIEKNIEJSZEGO chyba nie zobacze(no oprócz ludzkiej płci pięknej ,chociaż czasami bym wolał te gekoniki hehe). POZDROWIONKA
-
Re: Najlepsiejszy :)
Witam
Chwytnica czerwonooka!!!
Pozdrawiam
-
modliszki:`1 miejsce gondylus gondylodes, 2miejsce storczykowa, 3 miejsce ocellata
-
O rany ale wymyśliłeś dla każdego coś innego nie da się porównać węża,pająka,czy jaszczura nie wspomnę o psie (no ale zakładam,że skoro to forum terrarystyczne to ograniczamy się do tych zwierząt)
Dla mnie nr 1 wśród gadów jast Moloch horridus
-
jak widzisz inni nie mają z tym problemu :]
-
Hehe... Dla mnie karaczan, bo może żyć po odcięciu głowy ponad miesiąc dopóki nie padnie z głodu... No powiedzcie kto tak potrafi, no?
A tak na serio to mi się Blondi podoba z pająków za rozmiar i wszystkie Pytony wśród węży...
-
Pytony, ze szeczgólnym wskazaniem na regiusy i morelie viridis
-
-
1. Corallus caninus "Amazon basin"
2. Morelia viridis (wszystkie populacje wyłączając BIAK)
3. Corallus hortulanus "color phase"
To moje 3 ulubione gatunki.
-
Jest wiele wspaniałych zwierząt, ale za najwspanialsze uważam jerzyka (Apus apus). Małego ptaka gniazdującego latem w europejskich miastach. Nie jest co prawda zwierzęciem terraryjnym, ani nawet trzrymanym w klatkach, bo zamknięcie go w nawet największej klatce to tak jakby obciąć człowiekowi ręce i nogi. Jego życie składa się wyłącznie z latania. Lata 24 godziny na dobę, 365 dni w roku z maksymalną prędkością 200 km/h. (Nie uważacie, że jest wspaniały?) Jest do latania tak dobrze przystosowany, że nie umie chodzić po ziemi, a ląduje tylko w celu wysiadywania jaj i karmienia piskląt i to tylko na dużej wysokości (by mógł wystartować skacząc w przepaść). Nie ma rajskiego upierzenia (jest cały czarny), ale jest dla mnie uosobieniem wolności. I za to go lubię.
A co do zwierząt czysto terraryjnych bardzo lubę raki kubańskie, za ich nadzwyczajną wprost wytrzymałość. Co prawda nie przeżyją odcięcia głowy (ani osikowego kołka wbitego w serce) ale nic innego ich nie położy.
Uprawnienia umieszczania postów