Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Najlepsiejszy :)

Najlepsiejszy :)

Ciekawi mnie wasze zdanie na temat:które zwierze uważacie za najpiękniejsze,najbardziej niesamowite,najciekawsze,czyli ogólnie najlepsiejsze ;D.Jak dla mnie to taką istotą(istotami) są Gekony z rodzaju Uroplatus.Poprostu są cudowne,wygląd nie z tej ziemi,mają coś w sobie mistycznego oraz ciekawe zachowania.CZEGOŚ PIEKNIEJSZEGO chyba nie zobacze(no oprócz ludzkiej płci pięknej ,chociaż czasami bym wolał te gekoniki hehe). POZDROWIONKA

Silent_Dragon
    Guest

Re: Najlepsiejszy :)

Witam
    Chwytnica czerwonooka!!!
    Pozdrawiam

modliszki:`1 miejsce gondylus gondylodes, 2miejsce storczykowa, 3 miejsce ocellata

O rany ale wymyśliłeś dla każdego coś innego nie da się porównać węża,pająka,czy jaszczura nie wspomnę o psie (no ale zakładam,że skoro to forum terrarystyczne to ograniczamy się do tych zwierząt)
    Dla mnie nr 1 wśród gadów jast Moloch horridus

jak widzisz inni nie mają z tym problemu :]

TylerPL
    Guest

Hehe... Dla mnie karaczan, bo może żyć po odcięciu głowy ponad miesiąc dopóki nie padnie z głodu... No powiedzcie kto tak potrafi, no?

A tak na serio to mi się Blondi podoba z pająków za rozmiar i wszystkie Pytony wśród węży...

Pytony, ze szeczgólnym wskazaniem na regiusy i morelie viridis

troche dziwne pytanie... nie wiem dlaczego ale nie mam co tutaj pisać ten temat jest tak ogólny tylew mam w tej chwuili zwierząt w głowie że nie wiem które napisać jeżeli chodzi o terrarystyke to:
    morelia spilota cheynei
    morelia viridis
    python regius
    morelia amethystina
    jadusy:
    kobra królewska
    czarna mamba (ze względu na jad i szybkość)
    Pisze tylko o wężach bo one są najbliżej mojego serca
    Gady RLZ

1. Corallus caninus "Amazon basin"
    2. Morelia viridis (wszystkie populacje wyłączając BIAK)
    3. Corallus hortulanus "color phase"

To moje 3 ulubione gatunki.

Radek. P.
    Guest

Jest wiele wspaniałych zwierząt, ale za najwspanialsze uważam jerzyka (Apus apus). Małego ptaka gniazdującego latem w europejskich miastach. Nie jest co prawda zwierzęciem terraryjnym, ani nawet trzrymanym w klatkach, bo zamknięcie go w nawet największej klatce to tak jakby obciąć człowiekowi ręce i nogi. Jego życie składa się wyłącznie z latania. Lata 24 godziny na dobę, 365 dni w roku z maksymalną prędkością 200 km/h. (Nie uważacie, że jest wspaniały?) Jest do latania tak dobrze przystosowany, że nie umie chodzić po ziemi, a ląduje tylko w celu wysiadywania jaj i karmienia piskląt i to tylko na dużej wysokości (by mógł wystartować skacząc w przepaść). Nie ma rajskiego upierzenia (jest cały czarny), ale jest dla mnie uosobieniem wolności. I za to go lubię.

A co do zwierząt czysto terraryjnych bardzo lubę raki kubańskie, za ich nadzwyczajną wprost wytrzymałość. Co prawda nie przeżyją odcięcia głowy (ani osikowego kołka wbitego w serce) ale nic innego ich nie położy.

Uprawnienia umieszczania postów