-
Szukam osób którym udało sie rozmnożyć boaski
Tak jak w temacie bo cos ostatnio samiczka mi przytyła ale dokładnie nie wiem bo zawsze musi być ten 1 raz miłoby było jakby się okazało że jest bo samiec non stop męczy samiczke
jesli ktos rozmnozyl itd. niech najlepiej poda namiary gg
-
Re: Szukam osób którym udało sie rozmnożyć boaski
poszukaj w spisie terrarystow adriana "adsnake" www.boasy.prv.pl w tym roku wysyp mlodych boaskow, on odpowie na wszystkie twoje pytania
-
ja kupywałem od pana pod nickiem Gucio on je chyba rozmnożył
-
jak masz wątpliwości to skocz do weterynarza i zrób USG
-
-
Cześć,
Marcin.P zgrubienie a potem jego brak to normalne zjawisko To jest tzw. owulacja. Nie widziałem tego na żywo u constrictorów ale u swoich coralusów i u kolegi Moreli viridis (Gabora Kamińskiego). Owulacja to znczne zgrubienie w tylnej części ciała (tak jak sam to opisałeś) - widoczne kilka do kilkunastu godzin. Moja corallusica w 2 tygodnie temu spuchła jak kłoda a teraz nic nie widać (rok temu było tak samo) - kilka tygodni po owulacji (zależy od gatunku) pojawia się już właściwe zgrubienie i systematycznie rośnie
-
-
Fajnie jakby ktoś opisał jak przygotować węże do rozmnażania i wszystko z tym związane tu na forum.Wszystko dokładnie, mógłbym nawet zapłacić za taki opis ale musiałby być bardzo wyczerpujący i od osoby która już sprzedawała zdrowe młode:P
-
ja sie dolaczam do prosby kolegi . neich ktos, kto sie na tym juz zna, napisze, jak przygotowac dorze weza do rozmnazania i jak go dobrze przezimowac, tak, zeby kopulacja byla jak najpewniejsza i jak najwieksze bylo prawdopodobienstwo uzyskania z niej malych wezykow
-
Uprawnienia umieszczania postów