-
Na początek...
Jaki jest mały wąż polecany dla początkujących i czy terra 60X30X40 mu wystarczy czy będzie za małe?Myślałem nad pończosznikiem albo machaniowym?
Pozdrawiam i czekam na odp.
-
Re: Na początek...
bardzo dobry wybor!!
to na ktorego sie zdecydujesz zalezy od ciebie
-
Lepiej weź machonia. A jeśli możliwe ejst powiększenie terrar zrób to jak nei to trudno bo dość małe jest.
-
ja bym do tego terra kupil zbozowke lub weza mlecznego:]
-
ale za ponczosznikiem przemawia to, ze je ryby co jest w zasadzie tasze w utrzymaniu, zwlaszcza mlode osoby utrzumujace siebie i weza z kieszonkowego beda zadowolone z ponczosznika
-
Do takiego terra polecam Lampropeltisa mexicana ... idealne terra dla takiego wężyka Mozna tam wsadzić inne lampropeltisy tylko może być później troszku małe. Dla dorosłej zbożówki stanowczo za małe. Nie widze w takim terra ponad 130 cm węża
-
To terra jest stanowczo za małe na lampropeltisy (dorosłe) i zbożówki (dorosłe ) Polecam mahonia
-
Lampropeltis lampropeltisowi nie równy 30 cm to nie za wiele, ale na mniejsze gatunki wystarczy jeśli musi (dorosłe). L. mexicana - dowolny podgatunek to niezłe rozwiazanie. Pewnie bedę nudny, ale oczywiście można tam również hodować Elaphe bimaculata. To nie dość, że mały, to jeszcze bardzo ładny i bezproblemowy gatunek. Samce są wyraźnie mniejsze, ale przy 30 cm spokojnie można mieć większą samicę. Ceny ostatnio znaczaco spadły wiec tym bardziej polecam...
-
Mordd czy polska nazwa to wąż dwuplamy ?? Jeśli tak to również polecam tego węża jest śliczny. Ale w sprzedaży jeszcze się z nim nie spotkałem
-
Są. Czasem w ofertach na tym forum, poza tym często w "gekonie". Warto poszukać bo są na prawdę fajne i bezproblemowe.
Uprawnienia umieszczania postów