Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: zawiasy

zawiasy

Mam szyby na prowadnicach ale ciezko sie przesuwają itd wolałbym miec zawiasy i pytanie jak to zrobic ??

Re: zawiasy

Ostatnio robiłem pokrywe na zawiasach, koszt takiego zawiasu to ok. 4 zł a do szyby możesz go przymocować silikonem szklarskim, lub akwarystycznym.

Weź pajączka w swe ramiączka...

a drzwiczki robisz tak że szkło dajesz w jakąś ramke z drewna i przypinasz do zawiasów... w przypadku drzwiczek potrzebny jest także zameczek

ja mam drzwiczki mocowane bez drewnianej ramki (moim zdaniem wygląda lepiej) a do mocowania dzwiczek tj zawiasów do szkła używam tylko i wyłończnie kleju do szkła -głównie dlatego ze jest mniej elastyczny od sylikonu i mocniej trzyma je ,po prostu urwac nie idzie jak chciałem odczepić to się nieżle nakombinowałem bo nawet rzyletka w to zabardzo wejść niechciała. Jedne z drzwiczek przykleiłem na 1 zawiasie i też sie ładnie trzymają co do zawiasów polecam malutkie z durzymi otworami zwłaszcza te aluminiowe które "lużno" chodzą

michał antoniak
    Guest

hehhe przecież są specjalne zawiasy do szyb i nie trzeba się męczyć z przylkejaniem zawiasów do szyn rylko są one przykręcane

Bez żadnej ramki, zawiasek z obu stron przyklejony do szkła. a jak zrobisz je na ciasno to nie trzeba zameczka...

Weź pajączka w swe ramiączka...

jak sa one przykrecane do szyby ze szkla ??<

Ciapek_anolis
    Guest

nie sa .sa przyklejany na klej szklarski albo sylikon;]

michał antoniak pisal ze jakos je przykreca :/:P

mozesz zrobic z pleksi, wtedy dziurki w tym zrobisz a na akwarium przylep listewke drewniana do ktorej przykrecisz zawiasu z drugiej strony i chyba zadziala. Btw nic nie slyszalem o pleksi w stosowaniu przy budowie terrarium. czy jest to szkodliwe ? czy po protsu jest malo popularne ?

Uprawnienia umieszczania postów