Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Szczeka boaska - cos nie tak

Pawson
    Guest

Szczeka boaska - cos nie tak

Witam serdecznie

Mam taki przypadek, dzis zauwazylem cos dziwnego co sie wydarzylo z moim kochanym boaskiem, przedstawiam fotke, jesli tkos wie co to moze byc to prosze o odpowiedz, za 4 dni wybieram sie do weta bo mysle ze to cos powaznego.

Pozdrawiam

Re: Szczeka boaska - cos nie tak

Pare postów nizej jest o moim regiusie , ma cos podobnego tylko nie az tak jego szczega dolna jakby sie cofła :/ ale tylko w 1/3 ... ehhh ze tez niemam aparaty , ale włąsnie bedzie zrzucać skóre więc mysle ze przejdzie mu :/... acha jedno pytanie , pobiera twój boa pokarm ??

jak zrzuci skóre to moze byc z nim kiepsko....widziałem węza bez skóry w TVN i nie wygladał ciekawie...

Obcy to było w przenośni...jeżeli wiesz co to przenośnia...

Ja mialem podobny problem u zbozówki i niebylo to grozne poniewaz byl to tylko torf ktory wpadl mu do paszczy gdy jadl mysz.Postaraj sie sprawdzic czy przypadkiem to nie tosamo.

Pozdro

Freta to nie to samo po na zdjeciu widac wyraznie opuchlizne .

zrób mu wymaz!!! tez myśle, że może to być coś poważnego!

To zapalenie, prawdopodobnie wywołane przez bakterie. Ja leczę takie stany smarując raz dziennie balsamem Szostakowskiego, ale jeśli masz dobrego weterynarza to warto udać się do niego. Jak najszybciej podejmij leczenie, bo ta choroba jest dosyć niebezpieczna. Sprawdż też, czy na ciele węża nie ma odstających łusek. pod którymi są pęcherzyki wypełnione płynem.

Nie wiem czy o tych samych pecherzykach pod łuskami mówimy. Ale u mojego regiusa takowe sie robiły gdy miał za dużą wilgotność. Po zmniejszeniu ustępowały po wylince bez śladu.

Uprawnienia umieszczania postów