Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: wentylacja u morelii i corallusow

Re: wentylacja u morelii i corallusow

Ciesze się, że moje coralluski mają się dobrze - niestety troche trwało zanim zaczeły dobrze jeść ale jak już załapały mogły trafić do nowych właścicieli których Pozdrawiam Snejk - z piciem może być probalem bo zapewne przyjade autem i wezme jakiegoś kierowce na zmiany. Jakieś szczegóły dotyczące wyjazdu bede znał dopiero w sierpniu - jeżeli wyjazd wypali chętnie spotkam się na miejscu.

dzieki mareksss wielka ulga... bylem tak blisko wez mi juz nie przypominaj o tym... niooo tak dobra opcja z tym wyjazdem))) tylko zebysmy nie stracili calej kasy na alkohol... ee tam kupimy se najwyzej kazdy po zbozowce i nawkrecamy w domach ze to niezwykle rzadkie pytony zeby nam nie buczeli ze wszystko przepilismy:P

hehehe ja bym nie wracal tylko siedzeniem w niemczech odpracowal

rogal ok lipca pinformuje Cie - możliwe, że Coralluska w tym roku też zaciążyła Widziałem owulacje - to 20% sukcesu.

coolary - mam pytanie w moim terraium tam gdzie trzymam swoje corallusy mam otwory wentyalcyjne w górnej części tzw. pasy - dwa wzdłuż górnej częsci terraium, ale mam również wentylację przez przednią część, w zwiazku z otwieraniem szyb - przesuwnych, czy to nie za dużo? Może którąś z części zasłonić, pytam bo "odpukać" węże pięknie jedzą i rosną, wilgotnośc w nocy mam ponad 80 % w dzień, gdy są włączone lampy spada do 70 - 75 %.

Ciesze się bardzo Gwarantuje Ci, że jeżeli wężyki jedzą dobrze po przeprowadzce to już tak zostanie - widać zapewniłeś im super warunki i wszystko jest OK. Wilgotność jest OK - postaj się nieco zwiększyć przed wylinką.

w sumie to u corallusów wilgotność w nocy powinna być mniejsza niż w dzień ale tak jak masz też nie jest źle chyba

Mam nowego samca corallusa (około 2 lata) - również żółtka z tym, że wymieszany z szarością. Wczoraj przywiozłem go z giełdy, zwiększyłem troche wilgotność i chyba dobrze się czuje, bo rano zjadł swojego pierwszego (u mnie) myszora (duży samiec). Jestem zadowolony, jak zrobię mu zdjęcie wrzucę na stronkę forum.

Czekamy na foto

Coolary - foto jest już od wczoraj "Mój nowy Corallus". Zapraszam do wglądu i ewentualnej oceny!

Uprawnienia umieszczania postów