Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Różnice między boa Leśnymi

Re: Różnice między boa Leśnymi

wlasnie a poza tym to z tymi systematykami to pozal sie Boze...
    mm ksiazke goscia ktory zaklasyfikowal reticulatusa do Morelii...a z siedmiu podgat. spiloty zrobil jeden z odmianami barwnymi

"O.S" - ale chciałbym zaznaczyć, że Kocian obok ksiązki o Pytona i Boa, npaisał o Legwanach, kameleonach, agamach, waranach i gekonach prawie o wszystkim, a więc przy takiej wszechstronności można być w pełni ekspertem z herpetologii. Jest takie przysłowei: "jeżeli znasz się na wszystkim to oznacza że w sumie nie znasz się na niczym".

Dambala sory, że Ci jeszcze nei odpisałem na maila ale mam w piatek wazny egzamin - postaram się jutro odpowiedzieć na wszystkie Twoje pytania. Jeżeli chodzi o systematyke tego gatunku polecam lakture stronki www.corallus.com

to jest tylko kwestia tego jakim nurtem sie pojdzie,jak znajde to ci przesle swietna prace jednego z najbardziej uznanych systematykow, ktory dokonuje rewizji wszystkich liczacych sie do tej pory klasyfikacji i nanosi swoje sugestie (z 2003). Musze ja tylko wyszperac w swoich dokumentach.

O.S." - bardzo prszę o tą publikację dotyczącą systematyki. No oczywiście jak znajdziesz!

Mam pytanie do "Obywatela.S" nie możesz znaleść publikacji?
    Proszę o nią, tym bardziej że kupiłem dorosłego samca corallusa hortulanusa, choć wyglada jak cooki.

Uprawnienia umieszczania postów