Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Boa vs. Zwinka

Re: Boa vs. Zwinka

Afek ty chyba sobie zarty stroisz PEWNIE ŻE Z ŁAPANKI...

a zaby tez sa pod ochrona a w naszym miescie sa w sklepie
    do oczek wodnych sprzedawane

pozodbno nielzy biznes

KRYSZOX - poruszyłeś temat kultury i bezmózgowia u niepoważnych osób, które próbują nazywać się hodowcami z głupoty karmiąc egzotyczne węże zwierzętami naszej polskiej fauny. Powiem krótko jeżeli wśród tych "niektórych ludzi" są Twoi znajomi to albo ich zmień albo się nie przyznawaj do takich kretynizmów. Wszyscy moim poprzednicy chyba wystarczająco określili co o Twoich niektórych ludziach sądzą a przede wszytkim o ich pomysłach - kretynizm do potęgi czwartej!!!!!!!!!!!!!

Tak tez myslalem Ze PRzecież to jest beznadziejne wyjscie z sytuacji ,ja karmie gryzoniami i zawsze bede karmil zwierzakami karmowymi,zwinek mi cholernie szkoda..pomijając juz fakt ze są pod ochroną i łapanie ich i niszczenie ,= SUROWA KARA ...Mam nadzieje ze nie gniewacie sie na mnie ze to napisałem,ale musiałem ,bo też jestem zbulwersowany ;/

djtommi
    Guest

to wybij to tym osoba z glowy, powiedz ze pasozyty czy cos....

afek
    Guest

bardzo sie ciesze ze wprawilem w dobry nastruuj:P
    chyba zapomnailem dodac emotikona na koncu":P"

pozdrawiam

Silent_Dragon - nie sprzedaje się, ale w zasadzie nie ma przeszkód, zęby sprzedawać. wystarczy sprowadzić z kraju, w którym nie są chronione...
    swoją drogą - pomysł karmienia zwinkami odradzam. Już DR. ROBERT wyraźżnie powiedział, ze wszelkie takie przypadki będą natychmiastowo kierowane do prokuratury.

Nie wystarczy sprowadzic, i tak nie mozna sprzedawac ani hodowac.

a to niby dlaczego? o ile mas zudowodnione, zę sprowadzone zgodnie z wszystkimi przepisami, legalnie itd. to nie ma przeszkód...

NIe mozna, tak samo jak jest to z legalnie kupionymi Żółwiami błotnymi, przywiezionymi np. z Chorwacji modliszkami Mantis religiosa itp. A zrobiono tak dlatego, ze gdyby legalnie sprowadzone i z papierami zwierzeta, bedace u nas pod ochrona, mozna bylo hodowac, to rozni ludzie lapaliby te zwierzeta u nas i flaszowali papiery itp., wiec nie wyszloby to na dobre. Z tego co wiem, mozna je hodwac na specjalnych warunkach, trzeba miec jakies pozwolenia itp.- wtedy, gdy chodzi np. o rozmnozenie w niewoli i reintrodukcje gatunku do miejsca, w ktorym kiedys wystepowal, lub zwiekszenie jego populacji w tym miejscu.

Uprawnienia umieszczania postów