Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: .::BOA CONSTRICTOR::.

.::BOA CONSTRICTOR::.

Sprawa jest taka : od 2 lat porzekonywalem rodziców co do boa dusiciela...niechcieli sie zgodzić ale wczoraj ponowiłem prośbe i........po takim czasie zgodzili sie (wreszcie). Moje pytania są takie :
    1.lepsze osb czy szkło?
    2.Czy u małych boasków można rozróżnić płeć przez sondowanie czy dopiero u starszych?
    3.wiem że to bywa różnie ale do jakiej wielkości najczęściej wam dorastają : samce?samice?
    4.czy małe boaski można karmić już myszami dorosłymi czy jeszcze takimi jeszcze młodymi?
    5.jak dorosną to czym najlepiej karmić i w jakie ilości?szczurami?
    6.co do terra : wiem że im większe tym lepsze ale : dla młodego do pierwszego roku życia jakie duże? dla dorosłego jakie jest niezbędna wielkość?

DLA WSZYTSKICH CO ODPOWIEDZĄ WIELKIE DZIĘKI!!!!!!!!!!

Re: .::BOA CONSTRICTOR::.

1.Ze wzgledu na gabaryty raczej OSB
    2.Można przez sondowanie
    3.samce koło 2metrów samice 2,5 metra
    4.zalezy od wielkości Boa takie 60cm mozna już większymi myszami , oczewiście nie wyrośniętymi samcami :P
    5.dorosłe szczury , świnki morskie itp.
    6.Dla samca minimum 100 x 80 x 100 , samicy 120 x 100 x 120 ... Dla młodziaka do roku takie 70 x 50 x 70 starczy.

W opisie wymiary terra są MOCNO przesadzone ... oczewiście na niekorzyśc Boa bo niewyobrazam sobie parki tych węzy w terra 100 x 80 x 100 ...

Wielkie dzięki dla goblin-a dla murinus-a : nie odsyłaj mnie do opisów bo przeczytałem wszystkie ze sto razy......poprostu zadałem pytanie do chodowców ktorzy juz maja ten przepiękny gatunek i więcej wiedzą o praktyce w hodowaniu tych węży......

Nie moge uwieżyć w moje szczęście!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!samce dorastaja TYLKO kolo 2 metrów?????????huraaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to na giełdzie w Świętochłowicach zaszaleje!!!!!!!!!
    PS: czy z tymi boaskami można naprawde trzymać anolisy zielone??

Jesli masz nadmiar anolisów to czemu nie...

Anolisy szybkoi staną sie przekąską dla boaska.

OK przyjołem, bez anolisów dzięki (spytałem sie dlatego że w opisie na tejże stronie jest powiedziane żę można........) w każdym bądź razie wielkie dzięki za odpowiedzi!!!!!!!!

"samce 2 m
    samice 2.5|"
    oczywiście w przypadku "kundli"... z czystymi podgatunkami to niestety nie jest tak prosto, ale jeśli kupisz takiego boasa za 200-250 zł to mozęsz być na 100% pewny, że to kundel (-:

nie mam forsy na coś lepszego niz jak to nazwałeś "kundel". pozatym..... boaski są piękne nawet nierasowe!!! mów co chesz ale nawet "kundelki" są piękne............................

PS: I BASTA!!!!!!!!!!!!!!

Uprawnienia umieszczania postów