-
boasek karmienie
Hey,
mam pare pytan odnosnie mojej pieknej samiczki boa dusiciela "viktori"
1.Czym najpiej ja karmic i ile razy przy wielkosci 60-65 cm ??
2.Jak czesto bedzie przechodzila wylinki ??
3.Czy witaminy jakie mi polecili czyli reptimineral C firmy sera sa dobre jesli tak to co ile podawac ??
Z gory dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam Alek
-
Re: boasek karmienie
1.Najlepiej jedną dorosłą mysz, a następne karmienie po wypróżnieniu:P
2.To zależy od wielu czynników: temp,wilgotności, aktywności węża..
3.Jeśli karmisz węża regularnie i gryzoniami to nie musisz podawać witamin...
-
ornata napisał(a):
> Hey,
>
> mam pare pytan odnosnie mojej pieknej samiczki boa dusiciela
> "viktori"
> 1.Czym najpiej ja karmic i ile razy przy wielkosci 60-65 cm ??-MYSZY/SZCZURY RAZ NA TYDZIEN
> 2.Jak czesto bedzie przechodzila wylinki ??-MYSLE ZE CO JAKIS MIESIAC,ALE TO SIE NIE DA USREDNIC TAK "O!"
> 3.Czy witaminy jakie mi polecili czyli reptimineral C firmy
> sera sa dobre jesli tak to co ile podawac ??-NIC O NICH NIE WIEM,ALE DO ZNANY HODOWCA Z KTORYM JESTEM W KONTAKCIE POLECIL MI TETRA REPTOSOL W KROPLACH,JESTEM Z NIEGO BARDZO ZADOWOLONY.
>
>
> Z gory dziekuje za
> odpowiedzi pozdrawiam Alek
>
POWODZENIA
-
Siemanko
Stosowałem Reptimineral C między innymi w diecie moich constrictorów i polecam Posyp troche gryzonia i tyle (bez przesady). Lepiej jak karmisz martwymi gryzoniami bo zywy zawsze sporo z siebie strząchnie zaczem go wąż chapnie. Pozdrawiam.
-
POdawanie witamin wężowi jest zbędne. Jeśli karmi się zdrowymi myszami/szczurami (dobrze odżywianymi) to one maja w sobei wystarczajacą ilość witamin. POzatym łatwo przedawkować, którąś z witamin co może się źle odbić na zrowiu węża.
A pozatym z taką wiedzą daleko eni zajedziesz. POczytaj opis boaska i forum
-
niby tak,ale ja karmie gryzoniami martwymi,a wiec zamrozonymi,w zwiazku z czym czesc witamin jest stracona,lepiej podawac niz nie, tylko z umiarem.
Uprawnienia umieszczania postów