Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Konary w terrarium z constrictorem.

Re: Konary w terrarium z constrictorem.

A nie lepiej do impregnacji drewna użyć pokost lniany ?

Pozdr.

R.

pasiu
    Guest

przyznaje się że nie wiem co to pokost lniany, a co do drewnochronu to te 2 miechy mi po prostu chemią zalatywał, może już dawno nie był szkodliwy ale niechciałem by tak śmierdział. . a i sprawdze co to ten pokost lniany - brzmi naturanie, wiec chyba bedzie ok

http://www.sniezka.pl/pl/nasze_wyroby/id/2/43/

IMPREGON-POKOST LNIANY to naturalny i tradycyjny podkład przeznaczony do nasączania (impregnacji) drewna, materiałów drewnopochodnych, tynków i innych podłoży porowatych, użytkowanych zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz pomieszczeń w celu zabezpieczenia ich przed wilgocią. Produkowany jest z oleju lnianego z dodatkiem substancji przyśpieszających wysychanie. Jest produktem naturalnym, który dzięki składnikom najwyżej jakości doskonale zabezpiecza malowane przedmioty przed szkodliwym działaniem wody i niekorzystnym wpływem czynników atmosferycznych.

Pomalowałem 2 korzenie które zamierzam użyć w nowo budowanym terra i sam się zastanawiam jak to się będzie spisywać. Z opisu brzmi idealnie. Puszka litrowa kosztowałą <> 10 zł.

Pozdr.

R.

Chemia to chemia a terrarium ma odwzorowywać naturę ja tam jestem przeciwny stosowaniu takich preparatów w miejscach gdzie zwierze będzie miało dostęp.

pasiu
    Guest

ne ma co kupuje tego pokosta

a co do chemii to micgekon masz absolutną racje, dlatego też ten korzeń nie znalazł się jeszcze w terra, czy go dam zobacze jak sie pokost sprawi :0

dzieki za info

Uprawnienia umieszczania postów