Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: jadowite weze - czechy

jadowite weze - czechy

witam
    czy ktos sie orientuje jakie sa przepisy prawne w czechach na hodowanie jadowitych wezy??

bo wlasnie zastanawiam sie dlaczego tyle tego jest u nich na gieldach, latwo mozna je kupic sa tam legalne i nie slyszy sie aby polowa ludzkiej populacji czech zgilela z powodu ukaszenia.

bo zastanawiam sieczemu u nas nie moze byc podobnie jak w czechach.

pozdrawiam

Re: jadowite weze - czechy

Trzeba mieć zezwolenie na przetrzymywanie zwierząt niebezpiecznych. Odnawia się je chyba co dwa lata.

a mozesz napisac jakie trzeba tam spelnic warunki aby dostac takie pozwolenie

MIDO
    Guest

Każdy wązjadowity w czechach podlega rejestracji.

marne szanse na zdobycie takiego czegos w Polsce,chyba ze jest tak,ze dostarczasz zwierzaki dla jakis placowke naukowych czy cos w tym stylu(osobiscie znalem takiego osobnika,ktory wlasnie dostarczal jadusy do labu gdzie praktykowalem).

bo zastawia mnie dlaczego w czechach wolno a u nas nie

bo u nas ,drogi kolego rządzą twardogłowe sukinsyny.Zamiast skorzystać z doskonałych rozwiazań np.czech czy niemiec oni to olewają

jezeli czegos sie nie rozumie,albo nie wie jak rozwiazac,to najlepiej to zanegowac,czyz nie?))

marynarz9 zgadzam sie z tobą, ja sie wkórwiłem na to ze trzba mieć papier na który sie czeka bóg wie ile czasu by przywieźć citesowe zwierze z zza granicy.

i widze, ze w czechach jest "normalnie" w innych dziedzinach zycia
    nie tylko terrarystyka jest dobrze rozwinieta ale np lotnictwo i inne

troche to smutne, ze u nas jest jak jest

moze ktos jeszcze w miare swojej wiedzy napisac ile mniej wiecej w czechach kosztuje uzyskanie takiego pozwolenia, bo jadusy sa tam bardzo tanie

pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów