Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Co sadzicie o FAQ??

Re: Co sadzicie o FAQ??

błąd jest w 11 punkcie na górze w tytule (coś o gekonach) :P
    a dokładnie "11. Jak często gekony przechodzą wylinkę?"

nie ma znaczenia czy uscisk jest slabszy,czy w ogole go nie ma.co za roznica?
    UWAZAM,ZE KARMIENIE MARTWYM POKARMEM JEST LEPSZE I DLA KARMY(NIE MECZY SIE,NIE JEST STRESOWANE) JAK I DLA WEZA(ZERO SZANS NA POGRYZIENIE),POZA TYM JEST BARDZIEJ HUMANITARNE.

ja mam podobne zdanie jak Obywatel Snejk

No w sumie racja, ale ten martwy pokarm skądś się musiał wziąść (ktoś go jednak uśmiercił) a różni ludzie róznie to robią, więc czasami lepiej żeby zrobił to wąż.

dla mnie jest super tylko nie ma nic o jaduskach chociazby podstawowe info jak opisy ukaszen i zdjeciato by odstraszylo gowniazy od ich chodowli co o tym sadzicie?????

dlatego, ze zdania sa podzielone, napisalismy tak po ktotce za i przeciw karmieniu zarowno zywym jak i matrwym pokarmem. podalem tam tez link o ciekawej dyskusji a ten temat. po jej przeczytaniu napewno wiekszosc osob wybierze karmienia martwym. i w FAQ nie sugeruje zadnej opcji. wybor nalezy do czytajacego

tego o gekonach nie zauwazylem..... dobre

Ja wole karmic zywym, poniewaz mam tylko 1 weza i czas zeby go pilnowac. Regius zwykle siedzi na konarze i czeka na chomika/szczurka wiec raczej marne szanse na zranienie weza, a wydaje mi sie to naturalnijsze (hoduje weza zeby sie o nim czegos dowiedziec, ogladac jego zachowanie), niz karmienie mrozonkami. Jesli w przyszlosci bede mial wiecej wezy to pomysle nad karmieniem martwym

PS sry, ze nie na temat posta

i wpelni sie z toba zgadzam miki_metal jaki to sens karmic weza mrozonkami szczegulnie ze posiada sie tylko jednego waz jest mysliwym i raczej dziwnie to wyglada gdy waz zjada swoja ofiare bez duszenia bleeeeeeeeeeeeeeee;p

ironkapela
    Guest

No dobra koniec dyskusji na temat karmienia :P

wąż dusi i martwy pokarm a jak już pisałem to gryzoń może capnąć węża nawet wtedy gdy ten go będzie dusił i nie rozumiem, czego sie dowiesz o swoim wężu gdy on będzie dusił mysz i ją zjadał :|

Uprawnienia umieszczania postów