-
Kundelki E.C....
Jakie nieporzadane efekty wywoluja takie mieszanki?
Oczywiscie oprocz tego ze gatunek sie zasmieca. Ale chodzi mi tutaj o jednostkowe okreslenie. Czy np: weze te beda mniejsze?, beda mialy jakies widoczne charakterystyczne cechy?, czy to wplywa na stan zdrowia takich hybryd? i inne?
Pozdrawiam
-
Re: Kundelki E.C....
z tego co wiem to napewno sa brzydsze(nie maja orginalnego ubarwienia) no i rosna mniejsze.
-
ogolnie w semsie ewolucyjnym to mieszanie jest jak najbardziej wskazane
-
jesli chodzi o krzyzowanie E.cenchria cenchria z E. cenchria maurus weze te niekrzyzuja sie w ogole z tego co mi wiadomo....
Pozdrawiam
Serpent
Ps. jesli ktos ma udokumentowane przypadki ze jest inaczej to chetnie poczytam....
-
http://www.terrarium.com.pl/forum/re...=23284&t=23284
Tutaj jest watek w ktorym autor pisze ze ma takiego mieszanca.
Wiec ? Ja nie wiem tez dokladnie ale chetnie sie dowiem. Do tej pory slyszalem ze sie krzyzuja.
-
serpent, ale dowaliles... skoro robi sie hybrydy miedzy rodzajowe, to czemu mialoby sie nie laczyc podgatunkow....
-
Hybrydy są znane, wielokrotnie uzyskiwane w hodowli, zresztą bezsensownie, bo są mało atrakcyjne, ubarwieniem zwykle bliższe maurusom. Należy uważać, żeby nie łączyć ich z podgatunkami czystymi.
-
a jak jest pozniej z papierami na mlode osobniki
jak ktos mam papiery na ecm i ecc i skrzyzuje je to co jest napisame w swiadectwie urodzenia??
bardzo mnie TO ciekawi
-
Chyba Epicrates cenchria bez wskazania na podgatunek, watpie zeby pisali w papierach Epicrates cenchria cenchria x Epicrates cenchria maurus.
-
odnośnie łączenia to moja wypowiedź była treścią twierdzenia hodowcy ktory mnozy te gatunki od wielu lat i stad ta info a że niespotkałem się w literaturze z takimi informacjami bądź nierozmawialem z osobami którym to sie udało więc to taka spekulacja zresztą spekulacją jest bynajmniej to iż się krzyzują no chyba ze komus to sie udalo to chetnie o tym poczytam....
Pozdrawiam
Serpent
Uprawnienia umieszczania postów