Czesc. Zakupilem weza zbozowego juz nakarmiony , ma z 2 tygodnie. Kupilem go z tego wzgledu ze narazie posiadam 4 pajeczaki [male ;P L4 ] , jednego duzego i skorpika. Weza kupilem dla urozmaicenia swojego hobby ... , czytalem o nim troche , no i o karmieniu , jedyne co pominolem to karmienie malych ......
I mam takie pytanko -> wpisywalem w szukaj ale jakies mizerne skutki same topicy typu Zbozowka Vs. Predator i itp :P.
Czym karmic malego weza ? Gosciu od ktorego kupilem polecal myszy ... zeby kroic , sam wczesniej hodowalem myszki [szczurki] i jakos nei ciagnie mnie teraz by tak owa kroic ... mozna kupic jakas "zastepcza" karme ? ktora bedzie dobrze sluzyla wezykom ? Bo widzialem cos takiego dla jaszczurek i chyba dla gadow ... ale nie wiem czy to pod weza bedzie sie nadawalo , ale przez cale zycie go nie bede chemia karmil wiec jak podrosnie to bede wrzucal mu cale myszki .... mniej rzezi ...
Wiec jak mozecie co polecacie na poczatek do karmienia ... jakies sprawdzone metody ... ? Mozna karmic np. normalnym miesem z sklepu ? :P i itp. albo ossekami mysz? [ciezko u mnie w miescie dostepne .... ]
Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam
Do admina -> prosze o nie usuwanie topica bo to chodzi o zdrowie mojego malca ..