Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Wąż zbozowy ... --> poczatki ....

Wąż zbozowy ... --> poczatki ....

Czesc. Zakupilem weza zbozowego juz nakarmiony , ma z 2 tygodnie. Kupilem go z tego wzgledu ze narazie posiadam 4 pajeczaki [male ;P L4 ] , jednego duzego i skorpika. Weza kupilem dla urozmaicenia swojego hobby ... , czytalem o nim troche , no i o karmieniu , jedyne co pominolem to karmienie malych ......
    I mam takie pytanko -> wpisywalem w szukaj ale jakies mizerne skutki same topicy typu Zbozowka Vs. Predator i itp :P.

Czym karmic malego weza ? Gosciu od ktorego kupilem polecal myszy ... zeby kroic , sam wczesniej hodowalem myszki [szczurki] i jakos nei ciagnie mnie teraz by tak owa kroic ... mozna kupic jakas "zastepcza" karme ? ktora bedzie dobrze sluzyla wezykom ? Bo widzialem cos takiego dla jaszczurek i chyba dla gadow ... ale nie wiem czy to pod weza bedzie sie nadawalo , ale przez cale zycie go nie bede chemia karmil wiec jak podrosnie to bede wrzucal mu cale myszki .... mniej rzezi ...

Wiec jak mozecie co polecacie na poczatek do karmienia ... jakies sprawdzone metody ... ? Mozna karmic np. normalnym miesem z sklepu ? :P i itp. albo ossekami mysz? [ciezko u mnie w miescie dostepne .... ]

Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam

Do admina -> prosze o nie usuwanie topica bo to chodzi o zdrowie mojego malca ..

Sword
    Guest

Re: Wąż zbozowy ... --> poczatki ....

No comentt...
    nie stary poczytaj troszke, w opisie wyraźnie pisze że młode osobniki należy karmić mysimi oseskami.
    Najpierw coś poszukaj a po tem pytaj......

Silent_Dragon
    Guest

Wiatam
    hehe zbozowke karmic suszonkami z puszki
    Ale pomysl. Niestety nie mozesz sie litowac nad biednymi myszkami. Jesli chcesz meic weza musisz sie liczyc z tym ze trzeba go karmic myszami, moga byc mrozone, ale lepsze sa zywe.
    Pozdrawiam

w czym są lepsze bo nierozumiem?

MIDO
    Guest

Sluchaj trzeba cos za cos zrobic czasem jak cchesz mieć węza to musisz sie z tym liczyc mozesz podawac mu noworodki mysie.
    A jak juz cie to tak bardzo przeraża to wypij sobie przed karmienimem sete czystej o ile to Ci cos pomoze

A jak juz cie to tak bardzo przeraża to wypij sobie przed karmienimem sete czystej o ile to Ci cos pomoze -> gdybymi mial te 18

Czyli tylko noworodkami karmic.... ciekawe skad je wezne
    -> sa one w zologicznym ? I na jak dlugo starczaja ? tzn. mozna zamrozic ? :>

A nie wolno podawac suchej karmy ? :>

Poszukaj w zoologiku i weź na zapas. Jak mrozisz, to najlepiej zawińw jakąś folię, żeby powietrze miało jak najmnijeszy dostęp. Dzięki temu noworodki dłużej zachowają swoje wartości odżywcze. a jaki jest maxymalny okres trzymania noworodków w lodówie?? Szczerze to nie wiem, słyszałem, że trzymać w folii mozna nawet pół roku. Ale to tylko zasłyszana informacja i głowy bym za nią nie dał.

xav

Psycho w gre wchodza tylko oseski a to skad sie je będzie brało trzeba przemyślec przed kupnem... jak nieporadzisz sobie proponuje sprzedać węza , bo szkoda go ...

Sam wiel ile osesków pochłaniaja zbozówki moje stadko pochłania tygodniowo ponad 20 osesków + lampropeltis kilka szamie .... gdzies tak 25 (+/- 3) osesków tygodniowo mi schodzi...

Psycho www.biofil.pl <-- zamawiasz oseski np raz na 3 miesiace, i masz problem z glowy (mimo przesylki mysle ze i tak wyjdzie Cie taniej niz w innym zoologiku)

Uprawnienia umieszczania postów