Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

WÄ…tek: humanitarne usmiercanie pokarmu

no13
    Guest

Re: humanitarne usmiercanie pokarmu

u nie bylo brutalnie zawsze, piwnica, rekawiczka, okulary stolarskie, zywa myszka, dluto, mlotek, i nieprzyjemna zabawa w rzeznika

Kretschmer
    Guest

Jeżeli to prawda to gratuluję...

Conqueror
    Guest

Ale w tu gÅ‚upoty piszecie (żeby nie powiedzieć pierdoÅ‚y)!!! Nie czytaÅ‚em wszystkiego ale trzeba to podsumować i nie wymyÅ›lać nowych sposobów... MÅ‚ode niewidzÄ…ce myszki do lodówki, wiÄ™ksze o kant parapetu albo o podÅ‚oge mocno! (to z pociÄ…ganiem za ogon nie zabardzo mi wyszÅ‚o bo mnie szczór udziabaÅ‚.... aÅ‚Å‚Å‚Å‚Å‚Å‚Å‚Å‚Å‚Å‚Å‚aÅ‚Å‚Å‚Å‚Å‚Å‚Å‚aÅ‚Å‚Å‚Å‚Å‚Å ‚Å‚Å‚Å‚Å‚aÅ‚Å‚Å‚Å‚aÅ‚Å‚Å‚Å‚Å‚Å‚Å‚aÅ‚Å‚Å‚Å‚Å‚Å‚Å‚Å‚ Å‚Å‚Å‚Å‚aÅ‚Å‚Å‚Å‚Å‚Å‚Å‚Å‚Å‚!!!

Jak mozesz twierdzic ze cos jest pierdołą jesli nawet tego nie przeczytałes do konca????!!!!(totalnie nie rozumie), natomiast obywatelu snejku dlaczego uwazasz ze czasami glupoty pisze, ja na tym forum sie wypowiadam od czasu do czasu jak mam chwilke wolnego czasu. Cala nasz dysputa rozpoczea sie od tego ze ktos zapytal jak usmiercac gryzonie-to poprostu odpowiedzialem, nie wiem po co ktos to komentuje, nie sadze ze bardziej etyczne jest tluczenie szczurem o stol, czy rozrywanie mu rdzenia kregowego(ja wole go utopic , (jest to dla mnie mniej bolesne)-tak wiec niech kazdy pozostanie przy swych spozobach jak mu sie podobaja i nie komentuje jesli nie ma pojecia o czym mowi!
    Pozdrawiam i zycze wiecej pozytywnego myslenia!!!!!

venom napisaB dobrze z tym ukatrupianiem, ale nie do konca. pom przerwaniu rdzenia krgowego nastpuje przerwanie doplywu impulsów do mózgu i paraliz. to jest prawda, ale skoro przerwany jest przepByw impulsw, to w dwie strony i gryzoD nie czuje ju| bulu, bo impulsy przekazywane przez tkanki do mózgu nie docieraja. serce rzeczywi[cie pompuje dalej krew jeszcze przez jaki[ czas, ale gryzoD nie czuje bulu.

i tak uwazam, ze najlepsza metoda jest uderzenie o kant stolu, bo zwierzak od razu przestaje czuc ból i nie cierpi...

co do cierpienia gryzonia to w duzym stopniu zalezy tez od tego jak sprawnie sie go wykona

Neurony czuciowe to nie to samo co neurony ruchowe-moze czuc a nie moze sie ruszac !!!o to mi chodzilo

afek
    Guest

hmmm
    neurony czuciowe i neurony ruchowe u ssakuuw wystepuja na tej samej wysokosci rdzenia kregowego
    czuwiowe wychodza z korzeni grzbietowych, ruchowe z brzusznych
    to raz

co do bicia serca po przerwaniu rdzenia kregowego to mimo tego ze do serca nie dochodza juz impulsy z ukladu autonomicznego to posiada ono jeszcze wlasny system rozrusznikow serca, ktore sa w stanie kurczyc miesien tak dlugo, jak dlugo znajduja sie jony wapniowe w srodowisku
    dlatego serce wyseparowane z organizmu i umieszczone w roztworze soli organicznej nadal przez jakis czas moze pracowac

Conqueror
    Guest

Wiesz.... pierdół raczej nie lubię czytać....

Conqueror
    Guest

pozatym.... to nie ma być dla ciebie mniej bolesne tylko dla zwierzaka...

Uprawnienia umieszczania postów