Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Oswietlenie w terrarium plastikowym

Oswietlenie w terrarium plastikowym

Mam problem, bo czytając o ptasznikach przeczytałem ze nalezy je oswietlac... Moj jest dosc mały (4 wylinka) i dlatego kupiłem mu małe plastikowe terrarium z taką kratką jako pokrywa. Problem jest taki ze nie wiem jak go oswietlac zeby tez było mu ciepło (temp w moim pokoju to 23 stopnie)

Pająk to ptasznik kedzierzawy, prosze o szybką odpowiedz...

chrzanu
    Guest

Re: Oswietlenie w terrarium plastikowym

Oswietlania nie stosuje się żeby ptasznik miał widno tylko żeby było mu ciepło.

Ale temp. ok 23-24 stopnie to napewno ok? A kiedy proponujecie przeniesc go do duzego terrarium z prawdziwego zdarzenia?

23 to zamala temp. zeby ptasznik mogl dobrze rosnac ,musi miec temp ok28 stopni zeby ci rosnal dobrze ,aby mu ta temperature zapewnic ogrzewaj to pudelko z pajaczkiem np 15 watowa zarowka tak z odleglosci ok 15 20 cm (sam dobierz odpowiednia odleglosc zeby pajaczek niemial zacieplo ani za zimno) pozdrawiam

bill_brama
    Guest

postaw go na biorko kolo lampki tam mu pewnie bedzie dobrze, a na noc pokojowa temp mu wystarczy

No to ok, zrobie tak ze postawe to terrarium pod lampką, a jak dorosnie to przerzuce go do duzego szklanego fauna boxu z "własnym" oswietleniem

Uprawnienia umieszczania postów