Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: jakiego weza w terra 75x40x50?

BOOBO
    Guest

jakiego weza w terra 75x40x50?

Witam, chcialbym wiedziec jakiego weza moge trzymac w terra 75x40x50(dl x szer x wys). Tak dla szczegolow jesli sie to przyda to tyla scianka bedzie z plytek z castoramy koloru takiego pustynnego(bo to mialo byc terra dla lampartow) ale chcialbym wiedziec czy moge trzymac w takim terra jakiegos weza? CHodzi mi o to zeby dorosly osobnik sie oczywiscie zmiescil bo nie zamierzam robic wiekszego terra bo mam za mala chate.

Re: jakiego weza w terra 75x40x50?

weza nie dobieramy pod terrarium, tylko terrarium pod weza !!!

jak nie mamy miejsca, a chcemy mieć węża, to dobieramy go do posiadanej przestrzeni, zeby zapewnić mu dobre warunki....

w takim terra mozesz trzymać pończosznika. jak chcesz, to ja mam na sprzedarz te węże w dobrej cenie.

BOOBO
    Guest

Dobrze ale jak juz mam takie terrarium to chcialbym wiedziec czy moge miuec jakiegos fajniutkiego weza.

zbozówka , cała gama lampropeltisów , praktycznie większośc z węzy właściwych...

BOOBO
    Guest

a moge miec lancetoglowa mlecznego to jest jeden z lampropeltisow dorasta do 100 cm. Moglbym go trzymac?

Spokojnie mógłbyś go trzymać...

BOOBO
    Guest

to chyba sobie kupie A mam takie pyytanie: czy moglbys w tym terra od razu trzymac malego osobnika czy musze kupic doroslego?

Możesz trzymać młodego tyle ze bedzie mało widoczny bo sznurówka w takim terra niema problemu się ukryć... najlpeiej jakbys terrarium na początku przedzielił szyba na pół....

zbożówki, lampropeltisy, machoniówki , pończoszniki, wąż dwuplamy

Uprawnienia umieszczania postów