Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: terra dla boaska

Mieszany widok

terra dla boaska

Robie terra dla boaska i mam pytanie czy ;Do terrarium o wym. 170/100/120 dł/szer/wys starczy OSB o grubości 18 mm i szyba 6mm lub 8mm jak ma ktoś zdjecia terra wykonanego własnoręcznie w domu niech wyśle mi na E-mail bo ja bede robił terra sam i nie chce zwalić sprawy
    Dzięki za odp.

Re: terra dla boaska

Wystarczy.

zalezy bo jesli to bedzie mlody osobnik w tak duzym terra moze byc problem z podawaniem pokarmu itd ale dla wiekszego boaska to dobre

Boasek jest młody i ma około 80 cm i trzymam go w akwaterra o wym 70/45/35 dł/wys/szer a niedługo robie mu duże lokum

ps. mam 1 pytanko: ile czasu trzeba żeby boasek urósł do 1m ??

sebooz zalezy od:
    -warunki w terrarium (temperatura itd.)
    -czestotliwość karmienia
    -no i oczywiscie sam podgatunek (czyli sama genetyka boaska)

Myślę, że około 6-8 miesięcy. Mój się urodził w październiku, do dnia dzisiejszego ma około 90-95 cm. Ale to zależy też od karmienia, tak jak mówi Fryzjer.

Marcin .P
    Guest

To i ja dodam coś od siebie
    terra takich wymiarów jest ok ale dla boa ok 130-150 cm , mniejszy się zgubi :P nie będziesz go widział wogóle poresztą tak jak podał kuba trudności z zdobyciem pokarmu bo jak będziesz karmił żywym to przecierz nie upilnujesz że by siedział cały czas w jednym miejscu
    a co do wzrostu to genetyka,ilość ,częstotliwość, i wielkość podawanego pokarmu,warunki w terra,
    ale ogulnie myśle ze boa osiągają długość 1m po ok 8-12 miesiącach ( przynajmniej u moich tak było ), ja radze ci poczekać z budową tego terra jeszcze co najmniej rok albo zrób mniejsze kture puźniej będziesz mógł rozbudować do podanych wymiarów
    Co do fot terra poszukaj na forum zdjęcia sam wstawiałem tam fotki własnego terra
    http://www.terrarium.com.pl/forum/re...71#reply_18982

Uprawnienia umieszczania postów