Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: jakie podloze ?

Re: jakie podloze ?

Hihi, podziwiam Cię, naprawdę ) U mnie się to kompletnie nie sprawdziło z jednego prostego powodu - wystarczy, że rożek ręcznika zawinie się i zanurzy na 1mm w basenie a zaraz cały jest mokry od brzegu do brzegu. Ciekawe, czy to też tylko u mnie się nie sprawdza )

heheheh :]ja po prostu basenikiem przykladam tą dość dienką warstwe ręczników ogólnie moje zbironiki na regiusy nie są duze więc też nie ma problemu z rozłożeniem tych ręczników.

W takim razie moim zdaniem musisz mieć basenik od brzegu do brzegu pojemnika ) Inaczej sobie nie wyobrażam ) Próbowalam różne konfiguracje, łącznie z przycinaniem/składaniem żeby brzegów pojemnika ręcznik nie sięgał. Niestety, poległam

A, pozwolę sobie jeszcze zauważyć, iż w torbie plastikowej zawiązanej na mniej więcej szczelnie, żeby się nie wysypał, kokos nie pleśnieje. Mimo, że wrzuciłam bez suszenia, mokry.

Biber, jakoś dziwnie to zabrzmiało, te zbiornki na regiusy :|
    Można by odnieść wrażenie, że te wężyki odbywają jakąś karę, czy coś w tym rodzaju.
    Dlaczego (pomijając wygodę hodowcy) trzymać je w takich warunkach ?

Karla, nie dziw się, na świecię są rzeczy jakich się proktologom nie śmiło
    Z tym kokosem masz rację, też to kiedyś zauważyłem ze zdziwieniem. Zasadnczo powinien skisnąć na amen, a on ni chu ...chu :> Którz zrozumie mielonego kokosa ?

Mnie czasami w także pleśniał kokos pod michą i konarami.
    Masz Karla racje - albo plesnieje albo schnie na pieprz i się pyli.
    Osobiście stosuję we wszystkich terrariach gazety. Estetyka gówniana ale sterylność i czystość doskonała.

hmmmm co do Twojej wypowiedzi Reed wcześniej trzymałem regiusy w normalnych terrariach ale po zapoznaniu się z wieloma zagranicznymi książkami, w których pisano że regiusy w niewoli najlepiej czują się w niedurzych pojemnikach z ciasnym schroieniem postanowiłem troche zmienic im miejsce zamieszkania i nie żałuje mojej decyzji. a widze sprawe tak: regiusy najlepiej rozmnażają się w takich właśnie pojemnikach więc to świadczy chyba o ich dobrej kondycji i zdrowiu ocywiście każdy ma swoje zdanie

no i dlatego za bardzo nie moge nazwać tego terrariami i nie jest to żadna kara dla nich bo gdybym tylko zauważył ze gorzej jedzą lub mają problemy zdrowotne w nowych domkach od razu bym je przeniósł do terrarium

Nie no OK, tak tylko pytałem, go takie "gołe akwarium" ze zwierxzakiem leżącym na gazetach czy innych ręcznikach, jest dal mnie jakoś tak deprymujące. Może to i faktycznie wężowi wisi gdzie jest. Ale jakoś tak .................... wiesz o co mi biega.

Uprawnienia umieszczania postów