-
Spacerek ze zbożówką
Mam pytanko!!!
Czy ze zbożówką można wychodzić na spacery???
Czy jest to raczej nie wskazane???
-
Re: Spacerek ze zbożówką
Wyjśc możesz, nie zaszkodzi mu. Ale za chwilę inni cię zjadą, że z wężami nie wychodzi sie na miasto.
-
Witam
Na dwór wręcz wskazane (promienie UV). ja ze swoim czesto chodze w lato jak jest ciepło i puszczam na trawke zeby sobie pochodził, tylko trzeba uwazac na stare babcie, które zaraz chcą dzwonic na policję bo zobaczyly ,,niebezpiecznego dusiciela"
Pozdrawiam
-
No i oczywiście pilnować jej musisz:P A co do tych babć to masz racje zawsze się takie znajdą co chcą bić węża parasolką:P
-
Silent_Dragon a co po promieniach Uv skoro skóra węza przepuszcza tylko 1% ?:] jak dla mnie chcesz zaszpanowac i tyle...Niepolecam bo jest to bardzie wielki stres dla węza i zupełnie niepotrzebny...
-
Jak bedzie cieplo to czmeu nie...
-
>Niepolecam bo jest to bardzie wielki stres dla węza
Nie wydaje mi sie aby "wolnosc" byla dla weza stresujaca. W lato czesto zabieram weza w miejsce gdzie napewno nikogo nie spotkam i puszczam go zeby sobie popelzal. A 15 minut spedzone w worku na pewno mu nie zaszkodzi.
-
Witam
Owszem stres to by byl olbrzymi np. dla caninusa albo morelii ale nie dla zbozowki. Ja moja karmilem odrazu po powrocie z dworu i nie wygladala na zestresowana.. Wydaje mi sie ze wrecz lubi wychodzic jak jest cieplo, te UV to zawsze jeden 1%. Niech poczuje czasami wiaterek i rozne zapachy jakto jest naprawde na wolnosci a nie caly czas siedzi w terra.
Pozdrawiam
-
tym bardziej że jak ktoś ma własny dom i podwórko to nie ma strachu a i gdzieś zdala od babć rambo:P jest fajnie ale każdy chodowca ma własne zdanie i nie ma sensu go obrażać czy się z nim kłucić
-
Tylko młode morelie są strachliwe i łatwo się stresują.Ja wychodzę w lecie z moim Elaphe teaniura friesei na ogród.Regius raz też był i jakoś nie buł zestresowany.Co do babć,to one stanowią realne zagrożenie tylko wtedy,jeśli zobaczą węża.Jeśli masz swój ogród,to nie obawiaj się tych potworów.
PZDR
Uprawnienia umieszczania postów