-
smugowy x zbozowy...
Mam pytanie odnośnie takiej mieszanki i tego co z niej wychodzi... jezeli ktoś ma jakiekolwiek foto takich "hybryd" to bardzo bym był wdzieczny :]
-
Re: smugowy x zbozowy...
Hmm a mieszance miedzygatunkowe nie beda przypadkiem bezplodne?
-
Saurus mi to nieprzeszkadza kochany pytam prosto o to co wyjdzie a nie o to czy będzie płodne...
-
Nie słyszałem o takim przypadku i sądzę że to niemożliwe!!
-
Conqueror jeżeli jest realne łączenie lampropeltisów ze zbozówkami to czemu miałoby niebyć realne łączenie smugowych ze zbozówkami ?? rodzaj ten sam , wielkośc podobna...
-
Znasz taki przypadek?? Masz może jakieś zdjęcie jak wygląda "lampropeltisozbożówka" ??
-
Jakim sposobem można je "stymulować" do do rozmnażania??
-
Masz tu linka do fotek hybryd lampropeltisów z zbozówkami...
http://www.unusualalbinos.com/
Po lewej wejdź na dział
JUNGLECORNS
>> Tri Coloured
A stymuluje sie je wpuszczając do parki jednegogatunku np. L.g.c samice obcego gatunku np. zbozówki wtedy samiec jest tak nakręcony że niewidzi i nieczuje róznicy między swoją samicą a samicą zbozówki i kopuluje naprzemiennie... zresztą mordd kilkanascie postów nizej pisał o tym i to pytanie jest skierowane głównie do niego...
-
Są. Są bardzo ładne. poszukaj pod nazwą "frosted" - część odmian zboźówki nazywana frosted ma dolew smugowego. W odwrotną stronę: bubblegum rat - smugowe albinoski z dolewem zbożówki.... Wszystkie mieszańce zbożowy X smugowy są w 100% płodne, ale radzę dobrze przemyśleć połączenie, bo ciekawe są odmiany barwne, połączenie nominalny x nominalny jest kiepskie i nie warto go robić. Łączy się je bardzo łatwo. A w kwestii Lampropeltis: WSZYSTKIE gatunki krzyżuja się ze zbożówką i dają zawsze w pełni płodne młode... Tu wysiliłem się na więcej: http://www.snakes.pl/index.php?modul...49&expsubid=12 zainteresowanym polecam lekturę
-
Czy realne jest mieszanie zbożowego z wężem chińskim albo amurskim?? (zbożowy z dolewem chińskiego)
Uprawnienia umieszczania postów