Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: smugowy x zbozowy...

Mieszany widok

smugowy x zbozowy...

Mam pytanie odnośnie takiej mieszanki i tego co z niej wychodzi... jezeli ktoś ma jakiekolwiek foto takich "hybryd" to bardzo bym był wdzieczny :]

Re: smugowy x zbozowy...

Hmm a mieszance miedzygatunkowe nie beda przypadkiem bezplodne?

Saurus mi to nieprzeszkadza kochany pytam prosto o to co wyjdzie a nie o to czy będzie płodne...

Conqueror
    Guest

Nie słyszałem o takim przypadku i sądzę że to niemożliwe!!

Conqueror jeżeli jest realne łączenie lampropeltisów ze zbozówkami to czemu miałoby niebyć realne łączenie smugowych ze zbozówkami ?? rodzaj ten sam , wielkośc podobna...

Conqueror
    Guest

Znasz taki przypadek?? Masz może jakieś zdjęcie jak wygląda "lampropeltisozbożówka" ??

Conqueror
    Guest

Jakim sposobem można je "stymulować" do do rozmnażania??

Masz tu linka do fotek hybryd lampropeltisów z zbozówkami...

http://www.unusualalbinos.com/

Po lewej wejdź na dział

JUNGLECORNS
    >> Tri Coloured

A stymuluje sie je wpuszczając do parki jednegogatunku np. L.g.c samice obcego gatunku np. zbozówki wtedy samiec jest tak nakręcony że niewidzi i nieczuje róznicy między swoją samicą a samicą zbozówki i kopuluje naprzemiennie... zresztą mordd kilkanascie postów nizej pisał o tym i to pytanie jest skierowane głównie do niego...

Są. Są bardzo ładne. poszukaj pod nazwą "frosted" - część odmian zboźówki nazywana frosted ma dolew smugowego. W odwrotną stronę: bubblegum rat - smugowe albinoski z dolewem zbożówki.... Wszystkie mieszańce zbożowy X smugowy są w 100% płodne, ale radzę dobrze przemyśleć połączenie, bo ciekawe są odmiany barwne, połączenie nominalny x nominalny jest kiepskie i nie warto go robić. Łączy się je bardzo łatwo. A w kwestii Lampropeltis: WSZYSTKIE gatunki krzyżuja się ze zbożówką i dają zawsze w pełni płodne młode... Tu wysiliłem się na więcej: http://www.snakes.pl/index.php?modul...49&expsubid=12 zainteresowanym polecam lekturę

Czy realne jest mieszanie zbożowego z wężem chińskim albo amurskim?? (zbożowy z dolewem chińskiego)

Uprawnienia umieszczania postów