Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: Hybrydy Lampropeltis- pierwszy krok

Re: Hybrydy Lampropeltis- pierwszy krok

Takie hybrydy to super genetyczna zabawa,z której do końca nie wiadomo co uzyskamy i to jest najwspanialsze!!!
    Kiedys próbowałem połączyć albino ruthveni z snow gyttata,ale niestety ruthveni zamiast sie zakochać potraktował ją agresywnie i musiałem je rozdzielić!
    Widziałem młode z takiego połączenia i muszę powiedzieć ,że były przesliczne!
    Mordd spróbuj takiego połączenia a nie będziesz żałował:-)
    Inna próba to też albino ruthveni i samica sinaloae.Tu wszystko szło planowo-zaloty,kopulacja,ale samica nie złożyła żadnych jaj!!!
    Tak wygląda moja przygoda z hybrydami ,a raczej nieudolne próby ich uzyskania!
    Gratuluje pomysłu i zycze powodzenia.

Na razie z ruthveni mam jedynie młodą samiczkę het. amel. Oczywiście jak tylko dojrzeje będzie miała okazję się wykazać również w tej dziedzinie Młode ruthveni/guttata widziałem wyłącznie na zdjęciach, mam szczery zamiar obejrzeć je kiedyś na źywo we własnym terrarium i własnej hodowli bo wrażenie robią niesamowite. Czy ty już dałeś sobie spokój czy będziesz ponawiał próby? połączenie ruthveni-sinaloae udało ci się tak po prostu czy podmieniałeś samice bądź terraria?

Świetnie, że są ludzie robiący coś ciekawego. Życzę zrealizowania planów.

Trochę to na razie dzielenie skóry na niedźwiedziu bo w końcu tylko kopulowały..... Na szczęście samiec cali mocno "nakręcony" i poprawia przemiennie z własną samicą oraz tą hybrydą. Mam zamiar łączyć je do upadłego Plany pewnie będą wymagały dodatkowego pomieszczenia tylko na hybrydy ale i tak mam zamiar je zrealizować. Za życzenia dziękuję, relację z efektów (bądź ich braku - odpukuję) zdam.

ma ktoś foto ruthveni/guttata ?? Bo jestem ciekaw... moze zmienie zdanie co do hybryd :]

http://www.reptimania.co.uk/visitors.htm
    tri-coloured jungle corn sie toto nazywa

A tu najwięcej i najładniejsze.......obłęd!
    http://www.unusualalbinos.com/

No ładne ładne te tri-coloured jungle corn

Teraz hoduję tylko boa dusiciele,a węże właściwe to juz tylko miłe wspomnienia!
    Ale to one wprowadziły mnie w swiat węży i zaszczepiły nieuleczalną pasję:-)
    Zarówno samiec albino ruthveni cb 2000 i samica snow corn cb 98 trafiły do kolekcji Łukasza Wysockiego.
    Szkoda ,że w owym czasie byłem osamotniony w swoich próbach hybrydyzacji!
    Połączenie ruthveni uzyskałem wpuszczając samicę sinaloae razem z samcem do terra ,w którym była stale samica rurhveni-również albino!Samiec ganiał i za jedną i za druga,ale nic z tego nie wyszło,a nawet przezyłem tragedię bo po krótkim czasie padła mi samica albino ruthveni!!!

Mam więc córkę twojego ruthveni Jak się kiedyś uda to też się do tego przyczynisz. Czyli taki schemat łączenia jest najwyraźniej najskuteczniejszy bo moje w identycznym układzie - para w terrarium samicy nie do kompletu...

Uprawnienia umieszczania postów