Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: Hybrydy Lampropeltis- pierwszy krok

Re: Hybrydy Lampropeltis- pierwszy krok

Alan to wiesz jask do Firleja coś się urodzi to może przywieź

samiczka cambeli x mexicana jest płodna ???? bo przecież to hybryda ...
    a jeżeli tak to czy potomstwo lgc i lgf bedzie płodne ??

Jak pokazuja dotychczasowe doświadczenia wszystkie hybrydy Lampropeltis są w pełni płodne. To samo dotyczy hybryd Lampropeltis x Pantherophis, L. X Arizona, P. X Arizona, i Pituophis z wszystkimi wymienionymi. Rownież mieszańce 3 rodzajow (Lampropeltis, Pantherophis, Pituophis) są w 100% płodne. Moje samica jest najparawdopodobniej mieszańcem [(L. t. campbelli X L. t. nelsoni) X L. m. mexicana]. Ona jest płodna i młode też będą płodne

Ja mam trochę mniejszą sensację. Kopulowały wczoraj P. emoryi z ładną, dużą samicą P. guttatus. Może będą rootbeerki
    Niestety samica emoryi uporczywie nie dopuszcza do siebie samca

W końcu 50:50 o znanym pochodzeniu Samiczka dla mnie!

klaus1975
    Guest

witaj.posiadam hybryde lampropeltis triangulum sinaloae x lampropeltis triangulum hondurensis i jest to fajny waz i spokojny.wyglada bardzo atrakcyjnie.jesli chcesz fotki to pusc email ze swoim emailem i ci podesle.pozdrawiam

Wyslalem na priv. Nie zawsze dochodzą więc jeśli nie dostaniesz to daj znać. Dzięki!

klaus wysłałbys mi fotki: kamilscibik@op.pl

jeszcze raz zapytam: czy skrzyżowanie californi z floridą to dobry pomysł ???

Dobry jeśli masz w planie łączenie z cali amelanistic. W F2 masz szanse na ciekawie ubarwione młode albinoski z dużą ilością żółtej barwy. Z nominalnym niby też można, ale nie liczyłbym na spektakularne młode. Fantastyczne młode hybrydy floridiana x guttatus F2 w wersji amelanistycznej były niedawno zamieszczone na forum Hybrydy na kongsnake.com.

wlasnie mam forme nominalną californi a floride mam zamiar dopiero kupic ale bardzo podoba mi się pomysł z hybrydyzacją

Uprawnienia umieszczania postów