-
Hybrydy Lampropeltis- pierwszy krok
W końcu udało mi się połączyć samicę mieszańca (L. t. campbelli X L. mex. mex.) z samcem L. g. californiae amel. Trzymam kciuki i liczę na ciekawie ubarwione młode. Czy jest ktoś w posiadaniu jakichkolwiek mieszańców Lampropeltis (z wykluczeniem bezsensownych mieszańców podgatunków np mex. x greeri itp) lub mieszańców Lampropeltis X Pantherophis? Szukam wszelkich informacji i sugestii.....
-
Re: Hybrydy Lampropeltis- pierwszy krok
Gratuluję i też bedę trzymał kciuki, bo sam jestem ciekawy jak bedą ubarwione młode, choć sam nie miksuje narazie jeszcze Widzę ze konsekwentnie zamierzasz trzymac się tego co kiedyś powiedziałeś - miksować, miksować, miksować Pozdrawiam.
-
Re: Hybrydy Lampropeltis- pirwszy krok
a ja przyznam szczeze niejestem za kzyżówkami gatunków a co dopiero rodzajów , ale zecz gustu . Zycze powodzenia
-
-
Sczerze mowiąc to właśnie mieszańce międzyrodzajowe są najsensowniejsze, miedzygatunkowe tylko niektóre.... Najgorsze są przypadkowe mieszańce najbliżej spokrewnionych bo dają młode zbyt podobne do rodziców. Przeciwko przemyślanym mixom nie mam nic, wręcz przeciwnie. Mam za to sporo przeciwko takim, które są robione z niewiedzy lub lenistwa. Prawdopodobnie 90% greeri i mexicany na naszym rynku to kundle, które nie powinny być nigdy rozmnażane - wolę jednak konsekwentne hybrydy, po których wyraźnie widać, że są hybrydami.
-
HmMm mimo tych pięknych hybryd z tej strony którą podał mordd jestem całkowicie przeciwny czemuś takiemu...
-
ostatnia hybryda z tej strony jest najlepsza ;]
-
Jeśli mają powstać takie piękności to czekam i z miłą chęcią zakupiłbym takie cudeńko Życzę powodzenia
-
-
gratulacje ! ciekawy jestem co z tego wyjdzie
Uprawnienia umieszczania postów