Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Terrarium dla Regiusa

Terrarium dla Regiusa

Chcialem zapytac was o wyglad waszych terra dla regiusow. Chodzi mi o rodzaj podloza, rosliny(gat.), korzenie, "kapielisko"( w tym wymiary) i tego typu rzeczy. I prosze nie odsylajcie mnie na strony i do czytania ksiazek, bo przeczytalem ich wystarczajaco duzo, wierzcie mi...

Mile widziane by byly zdjecia

Re: Terrarium dla Regiusa

podłoże - papierowe ręczniki
    rośliny - kawałek sztucznego bluszczyka
    korzenie - brak
    kapielisko - zredukowałem do miseczek z wodą, nie obserwowałem żeby moje regiusy się kompały

etina
    Guest

jako podloze - wlókno kokosowe
    korzeni brak
    jako krujowka pusta kora(czy jak sie to tam nazywa, to co z drzew sciagaja)
    basenik- jakich wymiarow nie wiem ale jest owalny i moj regiusek swobodnie sie w nim miesci (ma okolo 56cm, wiec jeszcze maluch)

Biber...nie chodzilo mi o terrarium sluzace do kwarantanny... jesli tak trzymasz regiusy to nie chcialbym ich ogladac. Zgadza sie, nic im sie nie stanie(jest wrecz higienicznie), ale nie razi cie to?

nie wiem co masz na mysli Lucky? te terraria wcale nie są kawarantannowe... podłoże - papierowe ręczniki sprawdza się bardzo dobrze w utrzymaniu wilgotności i higieny i do tego cena, rośliny są zbędne bo po co im? korzenie- moje pojeminiki hodowlane nie są oświetlane bo oświetlenie jest zbędne w przypadku regiusów więc regius nie ma gdzie się wygrzewać (cały pojemnik podgrzewany jest taśmą grzewczą z termostatem) co do kąpieliska to stwierdzono że przy odpowiedniej wilgotności regiusy nie kożystają z basenów
    Moje metody są "zachodnie" trzymam regiusy w plastikowych pojemnikach (50*30*14 przez jakiś czas, dorosłe w 90*40*20-mniej więcej) uwierz mi, że moje regiusy mają się świetnie: nie ma problemu z jedzeniem, pasorzytami czy wylinką

Własnie Biber dobrze robi jakbym miał wyklute młode weze to tak bym je trzymał węzowi tak jest dobrze ale rozmnazające sie parki (które pojawią sie po giełdzie w Ostrawie mówie tu o machoniach i zbozach) będą trzymane w terraiach ale młode już nie no bo po co terrarium by miejsce zajmowało. Bierzesz plastikowy pojemnik urządasz go tak jak opisał Biber i juz.

Takie pojemniki sa dobre ale nie dla kogos kto chce aby terrarium spelnialo aspekt wizualny i trzymajac jadnego weza nie bedzie go chowal w pojemniku.

może ktoś kto ma fajne terra - dobre warunki i komu udało sie rozmnożyć regiusy- nakręci filmik i udostępni go albo sprzeda np na ALLEGRO

nie kwestionuje tego ze jest dobra wilgotnosci itp., bo napewno jest lepsza niz w terrarium z torfem(latwiej utrzymac na recznikach). po prostu takie "terrarium" jest.... brzydkie

Uprawnienia umieszczania postów