Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Jaką Oświetlenie na Noc ??

Jaką Oświetlenie na Noc ??

Jakie zaaplikowąc oświetnie na noc czy warto kupi.ć specjalną żarówke dla gadów na noc ?? głónei o to chodzi by dawała dużó ciepła a mało światła!!

Re: Jaką Oświetlenie na Noc ??

No to musisz albo tą nocną exo-terra albo szukaj jakiejś zwykłej ale dobrze pomalowanej na blue.

Ja na noc dałbm inne ogrzewanie niż żarówka+żarówka nocna, o ile chcemy gadzinę w nocy podglądać (lub tego potrzebuje)

ja propnuje zwykłą niebieską lub czerwona żaróke o mocy 60W podłączoną do ściemniacza ja tak uzyskuje temperature jakią chce a wąż nie widzi niebieskiego
    POZDR

sErGiEjOo ,domyslam sie ze potrzebujesz nocne ogrzewanie dla jakiegos wezyka (wnioskuje po postach). Sprawdz jaka masz temp najpierw bez ogrzewania w nocy i sprawdz czy twoj gatunek potrzebuje wyzszej temp. w nocy niz masz w terra. Pamietaj ze w naturze tez temp spada wraz zajsciem slonca. Jesli zas zdecydujesz sie na ogrzewanie noca pomysl nad matami czy przewodami grzewczymi lub tez emiterami ciepla (np z Biofila). Jesli chcesz ogladac zwierzeta noca a zarazem nie podnosic temp (dobre u plazow) polezam neonowki niebieskie 1-4W takze dostepne w biofilu lub niektorych sklepach elektr. Wystarczy tylko przerobic wtyczke na przewod gdyz sa to lampki do gniazdek. Mocowanie lampki najlepiej na sylikon akwa.
    Co do Night Glo firmy exo-terry to dobre, ale wiecej pracu ciagna a swiatlo ciemniejsze. Zarowki kolorowane zwykle ze sklepu elektr. od temp schodzi z nich kolor co paskudnie wyglada:/

dzieki za wyczerująca wypowiedź

To nie od temperatury schodzi farbka z żarówki, ale raczej z wilgoci.
    Sprzawdź sam jeżeli ie wierzysz.

A poza tym możnakupić żarówkę np. z czerwonego szkła a nie malowaną...

Weż pajączka w swe ramiączka...

Uprawnienia umieszczania postów