-
trzymanie w piwnicy
mojego boaska musze czymac jakis czas w piwnicy oczywiscie w terrarium w piwnicy jest 20 (stopni)
dno terra chce wyłozyc kablem grzewczym który bedzie grzał 24/h
na zewnącz tylnej scianki bedzi połozony kabel dł.1m który tez bedzie grzał 24/h
w srodku w suficie nad pułką dla boaska bedzie gdzała żarówka grzewcza czerwona exo terra
a z boku zwykła zarówa 100w
i moim pytaniem jest czy to wystarczy mi osobiscie sie wydaje ze tak????!!!
i jeszcze jedno pytanie jak ogrzewac go w nocy bo przecierz chyba niemozna swiecic 24/h ????
-
Re: czymanie w piwnicy
zapomniałem dodac ze terra jest z OSB 12mm
-
Na noc tylko kabel dawaj, ten na ściance kabel nie potrzebny. I te dwie żarówki...ja bym dał jedną tylko 60 W.
-
i jeszcze zapomniałeś wymiarów terra bo od tego to wszystko zależy...
-
Re: trzymanie w piwnicy
Wszystko zależy od tego jaka jest temp w piwnicy.
-
pisałem przecież ,ze 20 stopni
-
ale dalej nie piszesz wymiarów terra a to kluczowa sprawa...
-
Najprościej będzie to wszystko zmontować i zanim wsadzisdz tam węża poprostu sprawdz jaka jest temp. w dzień i w nocy.
-
stary przede wszystkim napisz jaka masz (w takich ustawieniach) temperature wewnatrz w dzien i w nocy,a wtedy mozna powiedziec czy tak jest dobrze czy zle,bo to ze napisales gdzie co masz to jest nieistotne jezeli nie wiadomo jak to to razem pracuje(jak grzeje).
-
No więc wymiary terra wygladają tak:
dł.100cm
wys.100cm
szer.80cm
terra jest nowe bo dopiero zbudowałem dla węza bedzie to całkiem nowe srodowisko to terra bedzie sie całkowicie rózniło od pobszedniego bo narazie wąz siedzi w szklanym niezadózym terra ale jakos sobie jeszcze radzi ale pasowało by go przenies więc sie spiesze z ta piwnicą a dlatego nie w domu bo musze troche pokuj przeremontowac ale to zapewne nastapi za jakies 6 miesiecy wiec narazie boasek bedzie siedział w piwnicy
tak jak wczesniej pisałem w prawym tylnim rogu centralnie nad pułka bedzie czerwona zarówka exo terra
na dno bedzie połozony kabel grzewczy
w lewej scianie bedzie zamontowana tez zarówa
i na tylnej sciane na zewnącz bedzie kabel o dł. 1m
temperatura w piwnicy wynosi wdzien jak i w nocy powiedzmy 19*(stopni)
Uprawnienia umieszczania postów