Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: karmienie chorymi gryzoniami

Re: karmienie chorymi gryzoniami

Na 100% nic się nie stanie.

Migawa
    Guest

Mam pytanie.
    Po co chcesz dać "chorego" a nie zdrowego gryzonia???
    Tego nie rozumiem.

Jezeli ma chorego gryzonia to co ma do kosza wyrzycic??? W naturze chory lub zraniony zwierzak to okazja ktorej nie mozna przepuscic.

don 22
    Guest

dzieki za odpowiedz...ale nie wiem dlaczego tajwan ktoramu dałem myszke z "bajerem"nie chce jej jeśćjakby wyczuł ze ma ona w sobie szpiegajak do jutra jej nie zje to ją wyrzucam.....

lipton
    Guest

jeszeli chodzi o twory rakowe to mozna podawaĆ , ale stanowczo odradzam podawania węzom zwierzat które maja rozwolnienie i inne objawy chorobowe , wiem na własnym doswiadczeniu , w ten sposób straciłem dorosłego samca B.C .

jezeli ma dostep do takowych.tak jak na przyklad ja-biore za darmo ile chce myszy w wprowadzonym nowotworem, z mojego laboratorium, ktore sa juz po punkcjach i wyszczypkach-oczywiscie sa juz zabite, bo zywymi nie karmie.

Migawa
    Guest

Ja bym i tak nie dawał wężowi myszy z udaram muzgu naprzykład

Nie ma żadnego zagrożenia chyba, że choroba ma podłoże grzybiczne. Szczególnie duże myszy - samice pochodzące z hodowli, które są wyeksplatowane często mają guzki, wypadniętą częsciowo sierść i to w żaden sposób nie zagraża wężowi. Gorzej gdyby gryzonie pochodziły by z natury, wówczas jest ryzyko podania "dania" z pasożytem. A tak spoko - wielokrotnie karmiłem tego typu zwierzętami i nie ma obawy nic się nie działo. Soki trawienne wężą są na tyle silne, że nic się prawie nie zmarnuje.

Wszyscy wielokrotnie karmili bo duży % myszy ma jakieś rodzaje raka. Każdy prędzej czy później trafi. Nie ma jakiegokolwiek ryzyka i gdybym miał dostęp do labu (zwłaszcza gratisowy - pozazdrościć) to karmiłbym choćby tylko takimi.

Ja bym sie niezamartwiał i spokojnie nakarmił węża ... takie jest moje zdanie
    P O Z D R A W I A M

Uprawnienia umieszczania postów