Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: wąż boa-podlotek

Martunia
    Guest

wąż boa-podlotek

Mam pytanie: mój wąż boa dusiciel ma rok i około 130cm długości. Jak często i jak dużo powinien jeść ten wąż podlotek? Mój je 2-3 mniejsze szczury na 1,5 do 2 tygodni. Czy to nie za mało? Wiem, że teraz będzie rósł wolniej jak nie dopuścić do otłuszczenia węża?

Re: wąż boa-podlotek

raz na 2 tygodnie , co jakis czas przerwa , czemu podlotek? zaczyna latac?

Martunia
    Guest

Podlotek czyli taki "nastolatek" - nie dziecko i nie dorosły

Ciekawe, ja zawsze myslałem ze podrostek...

Martunia
    Guest

gwarantuję Ci, że "podlotek" funkcjonuje w języku polskim, a zresztą: nie uczmy się nawzajem mowy polskiej tylko wiedzy terrarystycznej. Dzięki za odpowiedz, Obcy!

czesc Martunia
    ja tez mam takiegi Boa i i dalej karmie go raz na tydzien jednym doroslym szczurem
    mam zamiar karmic go tak do 2lat a potem przejde na karmienie co2tygodnie jednym krolikiem moj podgatunek dorasta do 60funtow jest to suriname red-tailed boa
    Zycze Pogody Ducha

Łuki
    Guest

uja tez mam takiego boaska i teraz zminiam mu diete: 1 swinka morska na 2-3 tygodnie.**jesli waz to natolatek to ciekawe kim ja jestem**

no ja zabardzo nie przepadam za swinkami morskimi tzn moze nie ja ale boaski z tego wzgledu ze nie chca nawet zaatakowac swinki morskiej no i owlosienie jest trudne bo geste i twarde
    wiec ja osobiscie swinki mlodym osobnikom odradzam i podlotkom tez

Uprawnienia umieszczania postów