Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: dobór gatunku - pomozcie!!!!!

Mieszany widok

Burakk_smithi
    Guest

dobór gatunku - pomozcie!!!!!

Siemanko!! mam terrarium z plyty osb 75x45x55 i chce kupic sobei do niego jakiegos sredniego dusiciela... Licze sie z tym ze nei jest ono za duze, dlatego chce kupic od malego...
    Doradzcie mi jakiego sobie kupic weza: pytona lub boa, by byl nie drogi, lagodny, nie czestal za czesto i dosc latwo sie przyswajal do mnie, nie byl drogi w utrzymaniu, a zarazem by BYL SLICZNy... z gory dziekuje z a wszystkie poradyy... aha: i waham sie meidzy boa teczowym, boa dusicielem lub pytonem krolewskim... z gory dzieki za pomoc

Re: pomozcie!!!!!

Jako terrarium na młodego wężyka bedzie dobre, ale musisz sie liczyć z tym że szybko bedziesz musiał je zmienić. Co do węża to średni jest tęczowy i boasek i są odpowiednie dla początkującego, przy regiusku trzeba uważąć bo to nie jadki jak są złe warunki Poczytaj opisy dokładnie i zdecyduj sie sam, TY go bedziesz hodował a nie my. A koszty utrzymania to przy jednym wężu to małe koszta

terrarium małe wystarczyłoby na kilka miesięcy dla Boa constrictora lub cenchri a na troche dłuzej dla Pythona regiusa....

Dambala hyh no moze przy jednym wezy koszty są małe ale jakos nienarzekam na duze koszty przy moich węzach , koszty dla mnie to tylko ogrzewanie.Więc nie jest tak strasznie z większą ilościa gadów.

No tak jeśli ma sie własną hodowle karmową to nie jest tak źle Ale karmówke też trzeba karmić. Więc koszta zawsze są ale przy własnej hodowli myszek spadają one (koszta).

Uprawnienia umieszczania postów