Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: PYTON TYGRYSI....

djtommi
    Guest

Re: PYTON TYGRYSI....

oczywiscie zgadzam sie z toba ale kazdy ma prawo wybrac takiego jakiego chce i jak umie mu zapewnic warunki i bierze na swoja odpowieidzalnosc to ma prawo brac jakiego tylko chce bo one zyja za dlugo by czekac az ten sobie porzyje i dopiero kupic drugiego bo potem wychodza takie rzeczy ze sie je sprzedaje zeby miec miejsce dla nowego a przeciez kupuje je sie zeby byly pupilkami i sie je kocha tak przynajmmniej ja robie i bede robil i jak nie bede musial to napewno nie bede sprzedawal zwierzakow

Pyton tygrysi wymaga pewnego doświadczenia od hodowcy. Póki jest mały nie ma większych problemów. Kłopoty zaczynają się kiedy gatunek ten przekroczy 2,5 metra (moze wtedy wazyć już 7-9kg). Dysponując takimi rozmiarami i masą jego ataki mogą być bardzo nieprzyjemne w skutkach (przećwiczyłem na sobie). Kiedy jest głodny (czyli dosyć często ) jest bardzo pobudzony i atakuje prawie wszystko co sie rusza...

no zalezy o jakim dokładnie mówisz ,bivittatusy są spokojne z innymi nie miałem puki co do czynienia...

ironkapela
    Guest

Ja podalem przykladowo B.C i P.R, zawsze moze sobie kupic cos innego, ale dlaczego od razu rzucac sie na wielkie weze.

jak masz warunki to kupuj tygrysa, tylko jeszcze najpierw poczytaj coś o nich, i proponowałbym pojechac do zoo tak jak moi poprzednicy napomkeli już , zawsze pamietaj, że musisz powtarzać sobie że to jest "potwór" kiedy ma ponad 3 metry a w dodatku jest głodny......gdyż może ci się rzucić na rękę i lipa... ale spooooko,jesli ci się podobają (bo moim zdaniem sa najładniejsze : ) to kupuj tygrysa, i nie żałuj sobie, najwaznijsze by pózniej nie skonczył w przyciasnawym terra i żeby sie nie męczył....obsługa na poważnie zaczyna się mniej więcej po roku..pozdro !

sam juz nie wiem!! :/ kazdy z was ma inne zdanie !!
    jak bym decydowal sie na zakup to dopiero w wakacje!!

wie ktos moze czy w ZOO w OLIWIE maja pytony tygrysie??

~~LIŻ BENY??!!~~

hmm dla mnie tez tygrysy sa najpiekniejsze.tez chcialem kupic tygrysa.mase o nich poczytalem poogladaem nawet moja dama zycia ewentualnmie by sie zgodzila ale kupilem boa constr a czemu?bo jak pojade na wakacje czy na narty to tydz lub 2 ktos musialby nim sie zajac, pewnie moi roidzice lub kumpel .a oni na wezach sie nie znaja a karmic weza,zmieniac wode musza.i to tylko przekonalo mnie do rezygnacji.ale dalej o nim marze i moze kiedys jesli bedzie dozwolony do sprzedazy...

tak szczerze mowiac to podobaja mi sie tylko duze weze w wersji albino!!

slyszalem ze regius i boa w wersji albino jest bardzo drogi nie dostepny w polsce!!

znajomy mi polecil jaka zbozowke, ale to nie to samo co duzy dusiciel :]

POZDROOO

~~LIŻ BENY~??!!~~

mają chyba z 5 m pytona!! i kilka duzych ładnych boaskow

Coolary, niezgadzam sie z tym twierdzeniem że "Kiedy jest głodny (czyli dosyć często ) jest bardzo pobudzony i atakuje prawie wszystko co sie rusza..."
    pobudzony jest wtedy kiedy czuje zapach ofiary i wtedy dostaje amoku i atakuje wszystko co sie rusza. a nie powoduje tego sam głód. (przynajmniej u moich bestii)

Uprawnienia umieszczania postów