Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: PYTON TYGRYSI....

Mieszany widok

PYTON TYGRYSI....

Witam!!
    Mam pare pytan odnosnie pyt tygrysiego albino!!
    Mam zamiar go kupic, lecz chcial bym cos o nim wiedziec!! Wiem, ze ronie do bardzo duzych rozmiarow i dlatego jest polecany dla zawansowanych terrarystow, ale rowniez slyszalem ze nie jest agresywny!!

Czy warto kupic tego weza na poczatek, wiem ze potrzebuje duzego terrarium ale akurat to nie problem. Chodzi mi glownie o jego zachowanie wobec czlowieka, czy zdarzyly sie jakies przypadki ze waz cos zrobil swojemu opiekunowi??!!
    Prosil bym o wasze spostrzezenia na temat ich hodowli!!

POZDRAWIAM

Re: PYTON TYGRYSI....

Dorosły pyton stanowi realne zagrożenie dla zdrowia i życia.
    W usa notuje się rocznie kilka wypadków śmiertelnych.
    Potrzebuje dużego terrarium i fachowej obsługi. Są z natury spokojnymi gadami , lecz trzeba być świadomym faktu iż 5m i 100kg zawsze będzie stanowiło wysoki czynnik ryzyka.
    Terrarium 200cm x 100cm x 100cm - to minimum obsolutne dla 1 sztuki.
    Bardzo żarłoczny , posiada niezwykła odpowiedź karmienia. Początkowo kąśliwy z wiekiem się uspokaja.
    Jako pierwszy wąż nie jest polecany. Do obsługidorosłego tak wielkiego pytona trzeba mieć już jakieś doświadczenie z dużymi dusicielami.
    Pojedź do zoo zobacz jak wygląda 5m pyton, dobrze się zastanów i podejmij właściwą decyzje.
    Jeśli masz odpowiednie warunki, środki finansowe i świadomość 25 letniej opieki nad tak wielkiem gadem to czemu nie, ryzyko będzie obecne tak długo jak długo będzie żył pyton.

Aktualnie posiadam 4 sztuki molurus pimbura - podgatunek bardziej aktywny, nieco bardziej agresywny ale znacznie mniejszy, jeśli byłbyś chętny proszę o telefon.

wyslij mi na meila zdjecia, i cene!!

kryzys ale to nie chodzi o zdjęcia tylko żebyś zobaczył na żywo jakie toto jest duże. Zdjęcie nie zawsze wywołuje porządany efekt.

ironkapela
    Guest

Zgadzam sie z Dexiu. Zdjecia nie ukazuja prawdziwych rozmiarow weza. Na Twoim miejscu kupil bym sobie na poczatek Boa C lub Pyton R. Tygrys jest zdecydowanie za duzy. Jak masz troche wiecej kasy to mozesz pomyslec nad jakas inna odmiana barwna tych dwoch wyzej wymienionych wezy.

Wiesław Pyć
    Guest

ten wąz nie jest dla poczatkujacych, kup sobie cos mmniej wymagającego najlepiej jakiegos z właściwych albo regiusa.

ironkapela
    Guest

Wlasciwe to zbyt ogolnie ujete. We wlasciwych sa rowniez weze ktore nie nadaja sie dla poczatkujacego. Ale co do Regiusa to sie zgadzam

djtommi
    Guest

Witam
    Nie to zebym chcial sie klocic ale jak komus nie podobaja sie b.c i regiusy to na wlasna odpowieidzalosc moze sobie kupic tygyska. W koncu nie kazdy musi zaczynac od tamtych bo mi na przyklad regiuski sie w ogole nie podobaja, a gdyby kazdy zaczynal od tamtych to terrarystyka by sie z miejsca nie ruszyla bo kazdy mial by to samo.

napisałem maila

moim zdaniem wszystkie weze sa piekne niema to ze jest nie ladny wszystkie to swietne gady i kazdy powinien sie nimi wszystkimi zachwycac

Uprawnienia umieszczania postów