Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Wilgotność u zboża

MACIEJ199
    Guest

Wilgotność u zboża

Witam wszystkich terrarystów mam takie pytanko
    mam zbóżówkę i trzymam ją w terrarium o wymiarach 80x68x35 ( dł.wys.szer. ) i nie mogę utrzymać stałej wilgotności co mam zrobić ? Wilgotność mam w nim tak około 30-50% . Podłoże u mnie aktualnie to włókno kokosowe oczywiście wilgotne, miałem też "drewienka bukowe". Czy to starczy dla zbożówki ?
    Pozdrawiam wszystkich i z góry dzięki .

Re: Wilgotność u zboża

moim zdaniem jezeli masz wilgotne (powtazam wilgotne) wlókno to napewno jest wieksza wilgotnosc.a jesli chcesz kup sobie generator pary to bedziesz mial wiecej wilgoci

Zbożówka nie potrzebuje wysokiej wilgotności powietrza, ani generatora pary. Wystarczy basen umożliwiający zanurzenie się i zwłaszcza dla młodych w jednym miejscu terrarium wilgotniejsze podłoże.

zgadza sie basen wystarczy. ja w terrariu 80dl 50 gl 30 wys (żółw grecki) mam niwielki basen i w najsuchszym miejscu panuje wilgotność 50%

pozdrawiam

Migawa
    Guest

Spryskaj porządnie terrarium. I rób tak codziennie rano i wieczorem. Umieść jak już było mówione większy zbiornik z wodą. Ale pamiętaj to nie jest wąż który musi mieć wilgotność przekraczającą 80%!!!

Uprawnienia umieszczania postów