Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: martwe czy żywe myszy

Re: martwe czy żywe myszy

ja swoje regiusy karmie tylko martwymi i napewno tego nie zmienie.. a co do wypowiedzi sera to myślisz że zdąrzysz zareagować? mysz dziabnie gada i tyle, najwyżej możesz ją powstrzymać żeby jeszcze raz nie dziabnęła a z tym że traci wartość odżywczą pierwszy raz się napotykam ale być może to prawda...

jak zabijacie myszy

ja, jak widzę, że wąż nie wyraża zanteresowania myszą w terrarium, odrazu ją wyjmuję. nie zdażyło się jeszcze, zeby jakaś mysz dziabnęła mojego węża. jedynym groźnym momentem może być duszenie, ale wtedy mysz jest już prawie unieruchomiona i nawsze można włożyć jej coś między zęby, żeby nie mogła ugryźć węża
    pozdrawiam
    ser

ja biore za ogon;] i o ziemie;];] jak uderzysz z wyczuciem to mysz bedzie ogłuszona, ale zywa i waz kulturalnie sobie ja udusi

Można lekko ogłuszyć lub podać świeżo zabitą. Zdaje mi sie za na stronie www.snakes.pl jest to dosc dobrze wytłumaczone!

Temat był juz wielokrotnie wałkowany na forum. Ja swoje węże karmie martwym pokarmem.

Wywołałem burze ja karmiłem zywym ale z postów wychodzi że większość karmi martwymi więc może to jest najsłuśzniejsza metoda. PS. Ale jak te biedactwa dają sobie w naturze szukając mrożoego pokarmu albo zdechniętego to tylko tak do rozwazenia jezeli nawet mała mysz wbije żeby to nie zostanie ślad chyba ze zrobi to szczur lub chomik

naszym zadaniem jest aby węże w terrariach miały jak najbezpieczniej i jak najlepiej...

Uprawnienia umieszczania postów