Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: Płeć boa-foto.

Re: Płeć boa-foto.

"Co jest dziwnego w sondowaniu prawie doroslego węża? Tyle, że większa (dluższa) sonda porzebna." - Nic, pod warunkiem ze jest to uzasadnione. A po co sądować dorosłego boa?? Niech go obejrzy ktoś kto sie zna na dusicielach i tyle

"Co jest dziwnego w sondowaniu prawie doroslego węża? Tyle, że większa (dluższa) sonda porzebna." - Sorki Karla, źle sie wyraziłem, powinno być "dorosłego boasa" :] Oczywiscie nie ma nic dziwnego, pod warunkiem ze jest to uzasadnione. A po co sądować dorosłego boa?? Niech go obejrzy ktoś kto sie zna na dusicielach i tyle

Foto 3 i ostanie.

Sądząc po dość masywnej budowie ciała to raczej samica (ogon wydaje sie krótki), ale równie dobrze może to być nieco "przepasiony" samiec. Zdjęć pazurków jak nie było tak nie ma nadal, więc ciężko tu coś ustalić.

Rewelka te fotki, nie ma co. Chodzi o zdjecie PRZY SAMYCH PAZURKACH wlacznie z nimi. A poki co, to moge ocenic to prlowski dywan, gust co do sweterka lub max bardzo wyjsciowa skarpetke ;]

Marcin .P
    Guest

hm zrub sam lub poproś kogoś o to ze by zrobił foto okolic kloaki bo z tych foto nic nie wychodzi , (oprucz tego ze to boa )
    mój samiecj jest identycznych rozmiarów no moze +-10-20cm a przeglądając ost foto w dużym podglądzie nie widać nic oprucz plan na spodniej części ciała
    postaraj się o foto okolic kloaki !! to większośc boasiaży ktuży mieli doświadczenie w kilkoma boa powinni ci pomuc a z tych foto to się nie dziw

Fotki były robione u poprzedniego właściciela i mam tylko takie nie wiem może uda mi się skombinować aparat cyfrowy i wtedy zrobie fotki wszystkim boaskom:PMarcin a ile twój samiec waży??

Właśnie dlatego, że sądowanie jest na zachodzie (nie mówię o Ameryce) odradzane poleca się inne metody. Jak np wzrokowe, lub delikatne wyciskanie. Samca z samicą oki, można pomylić. Odwrotnie jest to raczej ciężkie.
    Widzisz ja na Niemieckich stronach spotkałam się z "niechęcią" do sondowania.
    Poza tym mimo wszystkich sukcesów, jakoś nie ufam w amerykańskie wypowiedzi.
    Ale mówię, to jest każdego sprawa. Jak by nie było uważam, że najpierw zanim się wysąduje powinno się sprawdzić na inne sposoby. A takowych nie powinno się odrzucać.
    No i oczywiście przy młodych osobnikach nawet z najlepszą lunetą nie rozpozna się płci "naocznie".

Uprawnienia umieszczania postów