Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Wątek: Płeć boa-foto.

Re: Płeć boa-foto.

sondowanie jest niebzepieczne i powinno byc unikane jezeli tylko mozna, wole juz wyciskanie (znaczy sie wezowi)

Sebastian Wolf
    Guest

"wole juz wyciskanie" lol gdyby nie ten dopisek w nawiasie uznałbym, ze masz ciekawe fantazje:]

A możesz mi powiedzieć jak to zrobić??

Jedyne, co moge powiedziec, to ze waz ma ladne kolorki i ze masz najwstretniejszy dywan jaki w zyciu widzialem ;]

Fotki były robione u poprzedniego właściciela a ja wogóle w domu nie mam dywanów wszystkie podłogi drewniane i troche płytek:P

Jak by Ci to powiedzieć Każda wypowiedź w tym temacie, jaką widuję od czasu do czasu, brzmi mniej więcej "you cannot tell for sure just by the look". Ja osobiście nie czuję się upoważniona do wyrokowania w tej kwestii, powtarzam opinie ludzi, którzy widzieli w swoim życiu trochę więcej węży.
    pozdrawiam

Sondowanie nie jest niebezpieczne, jeśli umie się to zrobić. Aczkolwiek nie radzilabym nikomu próbować, zanim kotś na żywo nie pokaże jak to się robi. Wycisnąć da się max do 1 miesiąca życia, bo do tego czasu mięśnie są jeszcze slabo wyksztalcone i można to zrobić bez ryzyka. Później to już wąż protestuje i bardziej niebezpieczne to jest od sondowania.
    pozdrawiam

Diakoniasty
    Guest

Po zdjaęciu raczej nic nie można wywnioskować. Przejdz się do weterynarza on ustali faktyczną płeć gada.

Ehh... Konrad, ty to nawet do dywanu sie musisz przyczepic... (chociaż moze i słusznie :P) Płeć u boa tej wielkosci spokojnie da sie ustalic na oko, jesli ktos tylko mial co nieco do czynienia z dusicielami. U boa rozpoznaje sie płeć u noworodków bez żadnego sądowania z 90% prawdopodobienstwem, a wy chcecie sądowac prawie dorosłego węża?? Mysza - nie wiem jak jest z rozpoznawanie płci u węży wlasciwych bo sie nimi nie zajmuje (przynajmniej na razie), ale skąd ci przyszlo do głowy że u dusicieli nie da sie na oko rozpoznać płci?? Kto sie zajmuje dusicielami wie że sie da, a w przypadku duzych gatunków juz w bardzo młodym wieku, więc niestety w tej kwestii sie z tobą absolutnie nie zgadzam. Co do tego boasa, to mysle ze gdybys zrobil dokładniejsze fotki (równiez calego węża) to spokojnie moznaby okreslic płeć.

hehehehe, a nie mówilam?

Co jest dziwnego w sondowaniu prawie doroslego węża? Tyle, że większa (dluższa) sonda porzebna.

Uprawnienia umieszczania postów