Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Najlepjej przyzwyczaja sie do człowieka...

Najlepjej przyzwyczaja sie do człowieka...

Jaki wąż najbardziej przyzwyczaja sie do człowieka??

Moim zdaniem Pyton królewski ale nie wiem. I jak okazuje swoje przyzwyczajenie-ze nie bedzię kąsał i uciekał czy jak?? Oczywiście nie mówie o oswajaniu bo ten termin jest raczej niodpowiedni dla węży!

Re: Najlepjej przyzwyczaja sie do człowieka...

terragady napisał(a):

> Moim zdaniem Pyton królewski ale nie wiem.

poprosze wykładnie tego jak mam rozumieć to zdanie

Przyzwyczajony wąż to moim zdaniem taki który nie zachowuje sie agresywnie podczas prac porządkowych w terrarium, czyi w zasadzie jest sporo takich gatunków, z drugiej jednak strony, to "przyzwyczajenie" to cecha jaknajbardziej osobnicza, ja mam w domu 65cm zbożówke snow, którą "obsługuje" w rekawiczkach a żarcie podaje 20 cm pencetą

zbożówki to diabły wcielone]:-D ja bym sie bał tego weza dac poczatkujacym;] juz boasy sa łągodnieszje i regiusy...

moim zdaniem najbardzie sie przyzwyczajaja węże mahoniowe. na przyklad dam moja mahoniowke: jak biore ja na rece nie gryzie nie atakuje spokojna jest "łazi po mnie" ale jak dam komus innemu np. siostrze przybiera "postawe" do ataku i czsami atakuje jest niespokojna

Żaden wąż nie przyzwycai się do człowieka, jeden poprostu będzie tolerował jego obecność a drugi zaatakuje.
    Są gatunki mniej i bardziej kąśliwe, znaczenie mają również cechy osobnicze.

Ale co sądzicie o regiusku podobno bardzo sie przyzwyczaja do obecnosc człowieka. Nie atakuje i jest spokojny na rekch właściciela

psycho997
    Guest

Moim zdaniem to nie mozna oswoic weza, waz to nie pies weza co najwyzej mozna przyzwyczaic do zapachu opiekuna choc nie jestem nawet co do tego pewien. waz moze rozroznic zapach myszki od reki czy innej osoby. cyba:/

mój regius jest potylny jak baranek nie gryzie nie przejawia agresji wobec ludzi można ją bez problemu brać na ręce !!

psycho997
    Guest

ja ze swoim amurem tez nie mam zadnych klopotow z agresja. i mysle ze w przyszlosci tez nie bede mial ale instynkt zabujcy ma i nie raz mi to udowodnil

psycho997
    Guest

co do regiusa moze masz racje i nie bede sie klucil poniewaz takiego ow gada nie posiadam wiec niewiem jak reaguje na czlowieka a z tego co slyszalem i co napisali tutaj terrarysci moge powiedziec ze jest no.1 na liscie najlagodniejszych węzy a z tym pieskiem to zarcik ale chcialbym aby moj waz umial jakies sztuczki np. przynies kapcie, idz za mnie do szkoly heh ps. regius swietny wezyk

Uprawnienia umieszczania postów