Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: inkubator dla węży

Mieszany widok

inkubator dla węży

gdzie można kupić inkubator dla węży i jaka jest orientacyjna jego cena lub na jakiej stronie jest wmiare dokładny opis budowy, dla pytona królewskiego

Re: inkubator dla węży

Albo zbuduj sam (było już otym pare razy-dwa zbiorniki,grzałka itp.) albo ostatnio SNAKES miał do sprzedania przejżyj forum sprzedam. Hm a pyton królewski samica powinna sobie poradzić tylko zabierz jej samca i zapewnij prawidłowe warunki w terra.

Cześć,

na www.snakes.pl w dziale TERRARIUM znajduje się opis budowy inkubatora - w róznych opcjach.

Mam nadzieję że wystarczająco dokładny

Pozdrawiam

wlasnie robie wg twojego wzoru, jak nie bedzie dzialal to cie w nim zamkne i podkrece grzanie)))))))))))))))))))))))))))))))he

hyh koles dopiero zaczyna z terrarystyka i mysli ze uda mu sie regiusy rozmnozyc ))))))))

przy odrobinie szczescia moze mu sie uda...moooooooooooooooooze

A żebyście się chlopaki nie zdziwili....
    Co do inkubacji przez samicę, jest to dosyć ryzykowne, hodowcy, którzy się na to decydują, caly czas monitorują warunki w gnieździe (co oznacza termometr i higrometr z sondą, bardzo dobrej jakości). Czyli to samo, co w inkubatorze, tylko z wielką paszczą pelną zębów pilnującą jajek :] Bo owszem, samica utrzymuje odpowiednią temperaturę i wilgotność, ale musi mieć super warunki w terra, żeby sobie poradzila. Tak mi się w każdym razie wydaje.

z tego co czytałem na zagranicznych forach to ilość wyklutych młodych jest podobna czy to inkubacja przez matke czy w inkubatorze... co do temperatury i wilgotności to nie musza być jakieś znowu idealne bo wiadomo że na wolności też idealnych cały czas nie mają myśle że jakiś dobry termostat z zewnętrznym czujnikiem i spokojnie można inkubować w terra z mamusią u boku

A czemu nie? Ktoś musi zacząć. Jak na razie kilka udanych prób, czas na nieco bardziej masowe rozmnożenia. Wychodzenie z założenia, że się nie uda na pewno nie ułatwia sprawy.

Przygoda z terrarystyką to nie tylko sama hodowla, ale przede wszystkim organizowanie samemu "hodowlanego świata" . Budowa i urządzanie terrariów, w tym również inkubatora. Nic nie przyniesie tylu radości, co uzyskanie przychówku od swojego pupila. Jeżeli nie potrafisz samemu zbudować inkubatora, to zrób tak jak ja, rozrysuj projekt idź z nim do szklarza, który ma pojęcie o klejeniu akwariów i myślę, że bezproblemu zrobić Ci takie urządzonko. Potem tylko woda, grzałka, termostat, pojemniki na jaja i cierpliwość. Zaprojektowany inkubator możesz wielkością dopasować do swoich warunków domowych - półki, szafki itp.

Uprawnienia umieszczania postów