Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Ugryzienie przez BOA????

Ugryzienie przez BOA????

Witam, w czasie mojej nieobecności mój braciszek włożył rękę do terrarium i boasek go ugryzł. Szczerze to jak sie dowiedzialem o tym to bardziej sie martwiłem o boaska czy mu nic nie jest, (ale naszczescie nic) i mam pytanko czy trzeba cos więcej zrobić oprócz odkażenia woda utleniona ugryzienie???

Re: Ugryzienie przez BOA????

Mnie kilka razy pogryzły węże - zawsze tylko woda utleniona. Czasem np. w wyniku próby wyszarpania ręki wąż może zostwić nam "prezent" w postaci zęba pod skórą - wtedy może być konieczna wizyta u lekarza.

Mnie nigdy waz nie ugryzl i nie wiem jak moze do tego dojść. Lepjej zapobiegac niż leczyc. Zamontuj sobie zamek na drzwiczkach.
    Bolesne jest ukaszenie?I jak moze do tego dojsc ot tak chyba nie gryzie! Braciszek musiał go wkurzyc albo rak nie umył.

Kiedy wąż jest głodny moze zareagowac na ruch, druga sprawa - żywsze i agresywniejsze gatunki np. M.viridis, C.hortulanus czy P.curtus często atakują bez większej przyczyny - nawet przy wymianie wody w terra. Co do bólu - zależy od gatunku i wielkości.

mnie ugryzl boasek 150 cm i praktycznie nic nie poczulem ale doliczylem sie 29 dziurek w rece

Odkazić to na pewno trzeba. To oczywiste. A z ukąszeniami to róznie. Najbardziej "lubiłem" jak mnie zboż kąsał namiętnie :F Boasek już bardziej dotkliwie to robił, choć bardzo rzadko, co muszę przyznać na jego usprawiedliwienie
    Najgorzej było jak dziabnął żonę, żona spanikowała, w wyniku czego zostawił jej na pamiątkę 4 zęby Na szczęście wężyk wyszedł z tego

Diakoniasty
    Guest

Nie. Ugryzienie boa nie jest grozne.

Groźne nie jest ból jaki odczuwamy zalezy od wielkości weza.
    p.s zauważyliście że bardziej martwimy sie o swoje weze niż o bliskie nam osoby .

Łuki
    Guest

boasek nie jest jadowity takze nic mu nie bedzie , jakiej wielkosci byl waz??
    bo ja mam podrostka i zastanawiam sie czy boli jak ugryzie ale nie chce pchac mu lap do paszczy

Uprawnienia umieszczania postów