Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Pyton Regius - chęć kupna + małe pytanko

Re: Pyton Regius - chęć kupna + małe pytanko

podłoze mam torf z pisakiem i kostka debowa. Zarówka OSRAM 40w. I wiesz co bo w dzień mam strasznie małą wilg około 40%. Co mam zrobić?? W nocy sie podwyża

Może masz za dużą wentylację. Natomiast sprawę wilgotności załatwia Ci żarówka (sam widzisz, że w nocy jak się nie świeci jest wyższa). Sprawdź, czy nie ma przeciągu w terra, może trzeba zasłonić część otworów wentylacyjnych.

Ja u regiusa mam normalny cykl ze zmnianami temp w dzien-noc i nie ma zadnych problemow z przyjmowaniem pokarmu. A co do wilgotnosci to ogrzewam terra zarowka a wode wstrzykuje w podloze ktore powoli odparowuje oraz obowiazkowo basenik i nie ma najmniejszych problemow z jej utrzymaniem zarowno w dzien jak i wnocy utrzymuje sie mniej wiecej na jednym poziomie.

Ale mówili mi ze moze to przez kaloryfery. OKi spróbuje jakos zatkać otwory wentylacyjne moze do polowy i zobacze. I sprubuje tez strzykawka wode wstrzyknąć. Dzieki za podpowiedzi. A co z termostatem ile kosztuje i gdzie moge dostać(i zeby nie byl taki do akwarium bo jest beznadziejny

Uprawnienia umieszczania postów