Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: problem z knoblochi

klaus1975
    Guest

problem z knoblochi

witam.moze pomoze mi ktos w ustaleniu czy zbyt duza wilgotnosc torfu u węża lampropeltisa mogla byc przyczyna tego,że wąz ten dostal plamek na calym ciele.plamki te sa w postaci suchych oczek.może nie opisuje tego w pelni dokladnie,ale moge fotke na email podeslac w celu obejrzenia.wąz ten zaraz po przejsciu wilinki zakopal sie w dosc mokrym torfie i potem po 4-5 dniach wlasnie tak wyglądal.mi to wyglada na jakies odparzenie.prosze osoby zainteresowane o wypowiedz.pozdrawiam

Re: problem z knoblochi

wyślij na meila fotke ... ssj0@interia.pl ... moze pomoge...

Ja mam lampropeltisa wyslij i mi to tez moze cos poradze terragady@wp.pl
    Dzęki!
    A może to oparzenie od kabla grzewczego?? masz czyms izolowany czy tak po prostu sobie lezy??

klaus1975
    Guest

foty poszly do was

Oki dzięki mi to wygląda jakbyś miał za małą wilgotność w terra i wylinka zaczynałaby schodzić. Albo moze był w wodzie a masz osad w wodzie potem poszedł na słońce i tak mu sie "wypaliło". Ale raczej nie ma powodu do obaw. Chyba ze sie powiekszy, narazie pozostaje ci obserwacjia.

Pozdrawiam
    Marcin Michalik

Chociarz sory chyba jestes doświadczony wiec zauważyłbyć za małą wilgotność. Chyba ze tak jak ty sugerujesz wilgotność podłozą mogła cos takiego sprawić. A basenik pewnie ma w terra?? Tak jak powiedziałem wcześniej musisz zacząć dokłądną obserwacje i sie zobaczy co bedzie dalej narazie bez obaw

klaus1975
    Guest

wilgotnosc jest oki,a wilinke ona zrzucila 4-5 dni przed tym jak jej sie to porobilo.chyba za dlugo w mokrym miejscu w torfir lezala świeżo po wilince i od tego to ma.dzieki.pozdrawiam

To wygląda tak jakby zachłomu cos na łuskach...

Wiesz co spróbuj jej to normal umyc... powinno zejść...

klaus1975
    Guest

chyba benzyną.hahah.żartuje.smaruje ją oliwka dla niemowląt i to pomaga.dzieki za zainteresowanie.pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów