Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: noworodki machoniówki - karmienie

Re: noworodki

moja zbozowka pierwsze 3 karmienia wcinala na zywca mysie noworodki za czwartym razem kiedy pokarm byl juz troche wiekszy (owlosiony noworodek okolo 2 tyg) najpierw udusila. Moim zdaniem to czy najpierw zabije zdobycz czy nie zalezy od wielkosci podawanego pokarmu.

Dlatego też mówie że to czy wąz dusi zdobycz zalezy od jej rozmiaru,siły i możliwości zranienia weza... po co waz ma nadaremno tracić energie na oseska który niejest wstanie nic mu zrobić... wąż zaczyna zabijac ofiary w czasie kiedy są one już na tyle silne zeby uciec lub "uszkodzić" węza...

ser jakby iśc twoim tokiem myślenia to np. młody Boa constrictor musiałby się żywić najpierw oseskami żeby póxniej mieć siłe na zabicie dorosłej myszy... a widzisz jest inaczej młody boa jest odrazu wstanie uśmiercić mysz...

Więc tak myliłes sie i moze zaostro zaczołem konwersacje za co też przepraszam...

możliwe, ze miacie rację. ja jak mówię, zauważyłem, że podając cały czas oseski takiej samej wielkości na początku jadła na żywca, a dopiero po czasie zaczęła dusić. może jakaś lewa była :P
    pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów