-
Re: Duza + małe
Dorosła zbożówka nie jest w stanie zagrozić małej.
Na pewno jej nie przygniecie ani nie udusi.
-
Więc jeżeli dorosła niejest wstanie zagrozic małej gdzie róznica wagi wynosi jakieś 20 razy to czemu pyton tygrysi jest w stanie zagrozić boa ?? gdzie róznica wagi jest podobna.... :]
-
oj... Goblin co ty "walisz" za głupoty .... Jestem pewien z własnego doświadczenia że mimo wszystko że są te różnice w wadze ta jednak inaczej jest z małymi wężami i z dużymi ( nie ma tutaj żadnych przeliczników) nie ma mowy o uduszeniu czy przyduszeniu... to tyle i nie kłóć się bo wiem swoje...
-
Jeżeli tak to spoko... ale jakos niewyobrazam sobie trzymania 30cm sznurówki razem z 130cm węzem....
-
niech ci dorosła zbożówka przepełźnie po ręce i zobacz czy to jet aż tak duży nacisk żeby mógł zagrozić małemu wężykowi...
-
Conqueror a czy moja ręka jest tak delikatna jak mlode zbozówa ?? gdzie ty porównujesz reke człowieka do młodej zbozówki.... ja się będe upierdać przy tym ze dorosła moze coś zrobic młodej przy róznicy w wadze 20 krotnej.... Niech sie wypowie ktoś doświadczony...
-
kurde... Goblin ja mam identyczne doświadczenie związane z omawianym tutaj problemem i szczerze uważam że jesteś w błędzie (ja jednak nie jestem za tym żeby trzymać węże zbożowe o tak dużych różnicach w wielkości.... ale można tak zrobić ) . Zresztą nie chce mi się już tłumaczyć. Uważać należy natomiast przy karmieniu!!!
-
Conqueror to ze tobie sie nic niezdazyło spoko ale niezaczy ze się stać niemoże jestem przeciwny takiemu trzymaniu węzy ....
-
Ok popytałem i się dowiedziałem że czesciowo się myliłem ale raczej niepolecam takiego trzymania....
-
Re: zbożowe: Duza + małe
ja trzuymałem 130 cm chińczyka razem z 40 cm i ani jednemu ani drugiemu nic się nie stało. niemasz się czym martwić. możesz je trzymać razem. ale jak karmisz mnejszą, to większą lepiej wyciągaj. moim nic się nie stało, to podeirzewam, ze twoim tez.
pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów