-
Re: boa - terrarium
nie no, wujek az tak zle ze mna nie jest. Zrozumialam.
Jezeli chodzi o wentylacje, to musze wtedy i ta podwieszona plyte wyciac i sufit. No a jak potem dostac sie do elektryki, jak cos sie popsuje?? Odkrecac cokol??
-
nie halogeny i oprawki można spokojnie wyjąć od góry (możesz podejść do jakiegoś elektryka i zobaczyć, są tam tylko dwa takie zatrzaski). co do wentylacji. w dużym terra jeżeli robisz wentylacje bok- góra musisz jeszcze zrobić dwie dziurki w górnym suficie w dwóch innych rogach, żeby to powietrze tam krążyło. oprócz tego oczywiście kratka w podwieszanym suficie. powodzenia w budowie;]
pozdrawiam wujek
-
dzieki wujek....
a jak z utrzymywaniem wilgoci?? Nienawidze spryskiwaczy....
Ktos moglby mi opisac zasade dzialania tego z biofila (komplet do spryskiwania).
Z tego co ja widze, to pompka jest w basenie, pobiera wode a dysze to "rozprowadzaja". No ale jak sie skonczy woda w basenie, to sie pompka przepali. Ja niestetey w ciagu dnia jestem w pracy.
Bardziej myslalam o jakims obiegu zamknietym, ale minus tego, ze woda musi skapywac do basenu, wiec tylko w jednej czesci terrariu.
Czy w takim razie po prostu podlaczyc pompke pod wlacznik czasowy, i obliczyc jak dlugo moze pompowac, tak aby nie wypompowala wody (no i troche zostalo w srodku)??
Nie wiem, to takie moje glosne rozmyslenia.
Moze mi ktos doradzic??
-
moze jakis dosc duzy zbiornik zewnetrzny z woda i z pompka? pompka nie musi byc w srodku terrarium, w srodku moga byc tylko wezyki z dyszami rozpylajacymi.
-
Niestety zewnetrzny zbiornik nie wchodzi w grę...
Ale juz jakos to pokombinuje. Wielkie dzieki wszystkim za pomoc.
Uprawnienia umieszczania postów